İSTANBUL, () CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin Avcılar mitinginde konuştu. Sarıgül, iktidara yolsuzluk iddiaları, rakibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a da Gezi olayları üzerinden eleştirilerde bulundu. Sarıgül, "Sayın Topbaş, halkı değil koltuğunu düşündün. Halkı umursamadığın için Taksim'de Gezi olaylarına neden oldun, senin yüzünden 7 canı yitirdik. 7 tane güzel insanı senin yüzünden kaybettik Kadir Abi" dedi. Mustafa Sarıgül, "Bu meydan ulusal birliğin meydanı. Tehlike şu anda yanınızdan geçmiyor, tehlike üstünüze geliyor. Bu mücadele Mustafa Sarıgül'ün mücadelesi değildir; laik Türkiye Cumhuriyeti'nin mücadelesidir. Türkiye'de inançlara saygıyı, laikliği ön plana çıkaracağız. Vatandaşlara 'başın açık mı, kapalı mı' diye sormayız. 'Camiye mi gidiyorsun, cemevine mi gidiyorsun' diye sormayız. Çünkü bu memlekette camiler de bizim, cemevleri de bizim, sinagoglar da bizim" dedi.

BİR GECEDE YASAYI DEĞİŞTİRİYORLAR

Sarıgül, Türkiye'nin çok önemli bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, "Bir gecede yasayı değiştiriyorlar, hakim ve savcıları atıyorlar, 15 dakika sonra da adamlarını serbest bırakıyorlar" dedi.

Mustafa Sarıgül,  şöyle konuştu:

"Genel seçimde hangi partiye oy verirseniz verin, ama 30 Mart'taki seçimde Mustafa Sarıgül'ü seçmeyeceksiniz, ulusal birliği seçeceksiniz. Gençlerimize sesleniyorum. Dünyanın hangi demokratik ülkesinde interneti yasaklarsınız, gençlerin önünü kesersiniz? Şayet İstanbul'da Allah korusun sandıklarda hile yaparak İstanbul'u alırlarsa, artık makineli tüfekle taramaya başlayacaklar. İlk önce CHP'yi, sonra MHP'yi taramaya başlayacaklar. Sonra cemaati taramaya başlayacaklar, TÜSİAD'ı, AB'yi, 3-5 tane gazeteci varsa onları taramaya başlayacaklar. Daha sonra sosyal medyada aklına eseni yazan gençlerimizi tarayacaklar, sonra ODTÜ'yü tarayacaklar. Kendilerine itaat etmeyenleri tarayacaklar. Onlar öyle şeyler yapacaklar ki, hepinizin eline kelepçe takmaya çalışacaklar. 17 Aralık'ta başlayan savcıları, polisleri sürmeye başlayacaklar. İleride ne yapacaklar biliyor musunuz? Reza'nın heykelini dikecekler. Yolsuzluk kelimesini kim yaparsa, bütün telefonları dinleyecekler, o gece onları içeri alacaklar. O yüzden bu seçim çok önemli. Müthiş bir çalışma yapacağız. Aksi takdirde bütün esnafımızı tarayacaklar. Öyle bir şey yapacaklar ki, bütün esnafımızı tarayacaklar."

 
HALKI DEĞİL KOLTUĞUNU DÜŞÜNDÜN
Sarıgül, Kadir Topbaş'ı da Gezi olayları üzerinden eleştirdi. Sarıgül, "Onun heyecanını anlıyorum. İstanbul'u kaybetmek istemiyor. Çünkü her şeyi hesapladı, ama Sarıgül'ü hesaplayamadı. Çünkü Sarıgül hesaplara sığmaz. Her oyunu yaparsın, ama Sarıgül'ün hesabı senin kalemlerine sığmaz. Sevgili Kadir abi, hani sen söylüyorsun ya, 'Ben Dünya Belediyeler Birliği Başkanı'yım.' Acaba dünyanın hangi demokratik ülkesinde meydanları halkına kapatan Başkan var mı Kadir abi? Sayın Topbaş, halkı değil koltuğunu düşündün. Halkı umursamadığın için Taksim'de Gezi olaylarına neden oldun, senin yüzünden 7 canı yitirdik. 7 tane güzel insanı senin yüzünden kaybettik Kadir Abi" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'U SALLAYACAĞIZ"
Mustafa Sarıgül, meydandakilere "İstanbul'u sallamaya hazır mısınız?" diye sordu ve  seçilmesi halinde AK Partililerin de haklarını, hukuklarını koruyacağını söyledi.
Mustafa Sarıgül, miting sonunda CHP'nin Avcılar adayı Handan Toprak ile birlikte partilileri el ele selamladı.

(FOTOĞRAF)