- OĞLUNA SARILAN SARIGÜL DUYGUSAL ANLAR YAŞADI * CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül,
"Rakip faullü oynamaya başladı. TMSF dedikleri bizim belediyemize çok yakın. Bu TMSF'deki adamlar binalarının iskanlarını almak için bana geldiler defalarca sohbetlerimiz oldu. Sarıgül 15 yıldır belediye başkanı, 16 yıl önce bir olay olmuşta... öyle olmuşta... böyle olmuşta.. Sonra ne olmuş" "Bir devletin kurumu, kendisini bir siyasi parti il başkanlığı yerine koymuş. Seçimlere 73 gün kala, tam cuma günü saat 16.10'a yazı gönderiyor. Mustafa Sarıgül'ün mal varlığına, banka hesaplarına el koyduk. Biz neymişiz ya..   CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki "İktidar Yolunda İstanbul Buluşması" isimli etkinlikte konuştu. "CUMA GÜNÜ SAAT 16.10'A YAZI GÖNDERİYOR"
TMSF'nin kararıyla ilgili açıklama yapan Mustafa Sarıgül, şunları söyledi:
Rakip faullü oynamaya başladı. TMSF dedikleri bizim belediyemize çok yakın. Bu TMSF'deki adamlar binalarının iskanlarını almak için bana geldiler defalarca sohbetlerimiz oldu. Sarıgül 15 yıldır belediye başkanı, 16 yıl önce bir olay olmuşta... öyle olmuşta... böyle olmuşta.. Sonra ne olmuş. Bir devletin kurumu, kendini bir siyasi parti il başkanlığı yerine koymuş. Seçimlere 73 gün kala, tam cuma günü saat 16.10'a yazı gönderiyor. Mustafa Sarıgül'ün mal varlığına banka hesaplarına el koyduk. Biz neymişiz ya.. Sen halkın verdiği yetkiyi, devlet gücünü kullanarak onları yapabilirsin ama sandığa nasıl ipotek koyacaksın? Şimdi buradan şunu ifade etmek istiyorum TMSF, belediyeyle karşı karşıya bir ıslık çalsalar bizi görecekler bir ıslıklarımızı Ankara'ya çalıyoruz"
Sarıgül, "Şunu bilmezini istiyorum sizlerle 15 yıldır gecem, gündüzüm beraber. Yarın da bundan sonra da Sarıgül olacak. Herkes niye uğraşır çoluğum çocuğum mutlu olsun, sokağım, mahallem, şehrim, vatanım mutlu olsun... Peki arkadaşlar siz benim herşeyimi biliyorsunuz ne eksik ne fazla" diye konuştu. "BEN HERŞEYİN HESABINI VERİRİM"
"Benim bugüne kadar hiçbirşey yok 16 yıl önce şöyle olmuşta böyle olmuşta.. Bir insan için en önemli olar nedir biliyor musun evlatlarının suratlarına güzel bakmaktır" iadesini kullanan Sarıgül, oğlu Ömer Sarıgül'ü çağırıp sarıldıktan sonra "Ben bu evladımın suratına her zaman güzel bakacağım" dedi. Bu sırada Sarıgül'ün gözlerinin dolduğu görüldü.
Konuşmasına devam eden Mustafa Sarıgül, "Şunu içtenlikle bilmenizi istiyorum; Allah ne çocuklarıma ne dostlarıma ne de yakınlarıma haram parayı kısmet etmesin. Siz beni yıllardan beri biliyorsunuz benim lüks neyimi gördünüz. Böyle birşey olamaz. Ama şunu bilesiniz ki önce yüzde 25 dediler, sonra yüzde 26 dediler... Sonra baktılar barajı geçtik. Ben herşeyin hesabını veririm. Ancak onlar Gezi de kaybettiğimiz canların hesabını nasıl verecekler" dedi. "BUGÜN SOSYAL DEMOKRASİNİN YENİDEN ŞAHLANIŞI"
"Ötekisi olmayan bir anlayışla yola çıkıyoruz. Özgürlük için barış için yola çıkıyoruz" diyen Sarıgül, "Bugün İstanbul tarihi bir gün yaşıyor. Bugün CHP'miz yeniden şahlanıyor. Bugün önemli bir gün, siz bir gün diyeceksiniz ki; Sarıgül bize orada söylemişti. Bugün burada fotoğraflarınızı bol bol çekin. Bugün sosyal demokrasinin yeniden şahlanışı" diye konuştu.
Mustafa Sarıgül, "30 Mart'tan sonra başkan olacağız. Şu anda yasa gereği ve demokrasi anlayışımız gereği adayı ama biliyoruz ki 30 Mart akşamı bu cennet İstanbul'a hizmeti hepbirlikte yapacağız. 30 Mart'ta önce demokrasi, barış, özgürlük kazanacak" ifadesini kullandı. "BU MÜCADELE YENİ BAŞLIYOR"
"İstanbul'da vakit tamamdır. Artık değişimin vakti gelmiştir" diyen Mustafa Sarıgül, "İstanbul'da mevcut iktidarın gitme vakti geldi. Ancak dikkat edin gitmeyecekler. Bu saatten sonra evinize, işyerlerinize gece saat 02.00'da emniyet mensuplarınız gönderebilirler savcılar sizi ziyaret edebilir. Sakın olun onlar batan güneş doğan güneş sizsiniz. Şimdi sakın olacağız. Çok da kendimizi planlayacağız. Çünkü bu mücadele yeni başlıyor. Sanıyor ki Sarıgül'ü korkutabilirim, Sarıgül'ü durdurabilirim, Sarıgül'ü döndürebilirim. Durduramazsın beni, korkutamazsın beni, döndüremezsin beni" dedi.
Sarıgül, "Dün akşam saat 16.30'dan sonra şimdi başka bir Sarıgül var. Göreceksiniz" diye konuştu. Mustafa Sarıgül, "Şunu bilin ki interneti dahi kesecekler bizi yok etmeye çalışacaklar. Ama onların gücü yetmez. Onlar söyleceklerini söyledi şimdi siz konuşacaksınız. Projemizi gördükte daha çok emniyet mensubu, savcı gönderecekler ancak korkunun ecele faydası yok. Artık altı okun yayı gerilmiştir. Hedefimiz yapacağımız hizmetlerle CHP'nin bayrağını en yükseğe çekmektir" ifadelerini kullandı.
Sarıgül, "Buradan ayrıldıktan sonra Kılıçdaroğlu'nun arayacağım. Ona, İstanbul tamam diyebilir miyim?" dedi.