CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül Sancaktepe'de vatandaşlarla buluştu. Burada bir konuşma yapan Sarıgül, "Biz koltuklara sevdalı değiliz. Biz koltuğa aday değiliz. Koltuklar bize güç vermez. Biz gücümüzü başkaları gibi koltuğa yapışıp almayız. Halkın bize verdiği yetkiyi devlet gücü olarak vatandaşa karşı kullanmayız" dedi. "Ülkesini yönetenler yönettikleri toplumlarla dost olmazlarsa ülkede mutluluk olmaz" diyen Sarıgül konuşmasına şöyle devam etti: "Ülkesini yönetenler yönettikleri yurttaşlarımız arasında ayrımcılık yaparlarsa ülkede huzur olmaz. Ülkesini yönetenler emniyetimiz arasında, adliyemiz arasında, savcılarımız arasında, hakimlerimiz arasında, polislerimiz arasında ayrıcalık yaparsa o ülkede huzur olmaz. Sancaktepe'den diyorum ki; Senin polisin benim polisim olmaz. Senin savcın benim savcım olmaz. Dünyanın hangi demokratik ülkesinde bir emniyet müdürü rüşvet soruşturması yaparken görevinden o anda alınıyor. Bir soruşturmayı yapan savcımız soruşturmayı yapan hakimimiz yerleri değiştiriliyor, dosyalar yandaşlara veriliyor. Ondan sonra da davalar tek tek arka arkaya geliyor. Bizim için önemli olan ülkemizin mutlu olması. Önemli olan yurttaşlarımızın huzurlu olması. Ama soruyorum size bir gecede 30 tane emniyet müdürünü görevden alırsanız, yüzlerce polisimizi tayin ederseniz polisimizde nasıl huzur olsun." "İMARI ANKARA'YA BAĞLAMAK İSTİYORLAR"



Sarıgül, "İmarı Ankara'ya bağlamak istiyorlar. Diyorlar ki bakanlık neye karar verirse o olur. O zaman ben buradan şunu soruyorum. Allah gani gani rahmet eylesin Bülent Ecevit'imizi de Özal'ı da. Peki rahmetli Özal'ın çıkardığı bu kanunları bile geriye doğru atıyorsunuz. Peki iktidara gelirken referandumdan önce ileri demokrasi dediniz şimdi herşeye merkeze alıyorsunuz acaba İstanbul'un imarını Şehircilik Baknalığı'na niye almak istiyorlar. Başlarına gelecekleri biliyorlar" diye konuştu. "TELEVİZYONLARDA, CHP ADAYI BURNUNU BİLE GÖSTERMEYİN DİYE GAZETELERE TALİMAT VERİYORLAR"



Sarıgül, "Ankara'dan şimdi televizyonlarda, gazetelerde CHP adayı burnunu bile göstermeyin diye gazetelere talimat veriyorlar. Yandaş medya hiçbir doğru haberi vermiyor, yandaş medya tamamen iktidarın borazanı. Almanya, İngiltere, İsviçre Başbakanı haftada kaç gün kaç dakika televizyona çıkıyor. Acaba Türkiye'deki iktidar televizyona kaç dakika çıkıyor" ifadelerini kullandı. "SAYIN TOPBAŞ LÜTFEN SİYASET UĞRUNA KADİR AĞABEYLİĞİNİ BOZMA"



İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a seslenen Sarıgül, " Sayın Topbaş senden ricam şu lütfen ve lütfen siyaset uğruna Kadir Ağabeyliğini bozma. 31 Mart da var. Kadir Ağabeyiliğini bozma sakin ol. Şunu da söylemeden geçemem Gezi olayları Sayın Topbaş'ın dozerleri orada olmasaydı Gezi olaylarında 7 tane canı kaybetmezdik. Binlerce evladımız engelli durumda kalmazdı. Buradan bazılarına da şunu sormak isterim. Gezi'de o ağaçları yıkan Şişli Belediyesi'nin arabaları mıydı? Yoksa Büyükşehirin arabaları mıydı? Büyükşehirin dozerleri miydi?" diye sordu. Sarıgül, " Sayın Topbaş teleferik palavrasını bırak gerçekçi gerçekçi projelerle gel, karşıma gel, izin alabilirsen gel" diyerek konuşmasını tamamladı. Sarıgül'ün konuşması sırasında sık sık "Halkçı Sarıgül" ve "Çare Sarıgül" sloganları atıldı.