GAZİOSMANPAŞA'da halka hitap eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Sağolsun iktidar Mustafa Sarıgül'ün basına çıkmasını yasaklamış. İktidar talimat vermiş. Sarıgül'ü bilboardlarda göstermeyin. Sarıgül'ü televizyonlarda, Sarıgül'ü gazetelerde göstermeyin. Ben de buradan şunu söylüyorum. Televizyonlar ve medyanız sizin olsun duvarlar ve meydanlar bizim olsun.“ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, seçim çalışmalarına Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde devam etti. Mahalle girişinde yoğun ilgiyle karşılanan Sarıgül, bazı vatandaşlarla halay çekerek, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi . Burada esnaf ziyaretin bulunan Sarıgül daha sonra seçim otobüsünden partililere ve vatandaşlara hitap etti.



"TELEVİZYONLAR VE MEDYANIZ SİZİN OLSUN DUVARLAR VE MEYDANLAR BİZİM OLSUN"

Mustafa Sarıgül konuşmasında şunları söyledi: “ Ötekimiz olmayacak. Bizim ana hedefimiz şudur. Bayrağımız özgür dalgalansın. Coğrafyamızdaki bütün yurttaşlarımız birlik beraberlik içinde olsunlar. Sağolsun iktidar Mustafa Sarıgül'ün basına çıkmasını yasaklamış. İktidar talimat vermiş. Sarıgül'ün bilboardlarda göstermeyin. Sarıgül'ü televizyonlarda, Sarıgül'ü gazetelerde göstermeyin. Ben de buradan şunu söylüyorum. Televizyonlar ve medyanız sizin olsun duvarlar ve meydanlar bizim olsun. Bunu yayınlarlar mı, yayınlamazlar mı bilemiyorum? Ama benim sorduğum sorular çılgın sorular değil. Ayağı yere basan sorular. Basın mensupları arkadaşlarımla şu konuyu paylaşmak istiyorum. Almanya Başbakanı, Fransa Başbakanı, İsviçre Başbakanı, İngiltere Başbakanı haftada kaç dakika televizyonlarda kalıyor, Putin ne kadar televizyonlarda kalıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı kaç dakika televizyonlarda kalıyor?" dedi.



“ACABA OTOBÜSLERİ SİYAHA BOYAMAYI NE ZAMAN DÜŞÜNÜYORSUNUZ?"

Gaziosmanpaşa'dan 'Sayın Kadir Topbaş başkanımıza şu soruları yenilemek istiyorum' diyen Sarıgül, “ Siz 10 yıldır, 5 yılda Beyoğlu 15 yıldır, seçimler için olmayacak vaatlerde lütfen bulunma. Seçimler gelip geçer dostluklar baki olur. 20 yılda yaklaşık olarak 70 km metro yaptınız. Şimdi Silivri'de diyorsunuz ki, ben metroyu Silivri'ye kadar getireceğim, İstanbul- Silivri arası 80 km. Siz 20 yılda yaklaşık olarak 65-70 km yol yaptığınıza göre herhalde 2045 yılında bu kafayla Silivri'ye metroyu götürürsünüz. Sayın Başkanım, belediye otobüs şoförü kardeşlerime, şoför Hakkı babanın oğlu olarak soruyorum. Önce babamın meslektaşlarına ve sarı kravat ve sarı yelek taktınız? 15 gün önce çıkardınız. Onları siyah kravat taktınız. Acaba bu sarı kravatları çıkarmak Kadir abi olarak size yakıştı mı? Belediye otobüslerinin rengini bir buçuk sene önce kamuoyu yoklamasına göre, otobüsleri sarıya boyadanız. Acaba otobüsleri siyaha boyamayı ne zaman düşünüyorsunuz? Anlıyorum ki sarı renk iktidarı rahatsız etmeye başladı. Acaba sayın başbakanla konuşup sarı ışığı da değiştirmeyi düşünüyor musunuz?" dedi.



“BAŞBAKAN NE ZAMAN ARZU EDİYORSA GENEL BAŞKANIM SAYIN İLE AÇIK OTURUMA ÇIKABİLİR"

Sarıgül, “Sayın başkanımız diyor ki, Roman vatandaşlara ev yapacağım, vereceğim. Sulukule'deki roman vatandaşları evlerinden, parklarından niye ettiniz. İkincisi sayın başkanım, ev yapamazsın, evde veremezsin. Popülist politika olarak bunları yapma. Şeçim yaklaşıyor 3 tane oyu fazla alacağım diye kendi kişiliğinden taviz verme. Seçilmek için konuşmam söz konusu değil. Biz kentsel dönüşüm değil, kentsel gelişim diyoruz. Haktan yana hukuktan yana olacağız. Yapamayacağımızı söylemeyeceğiz.

Sayın Başbakan Genel Başkanlar düzeyinde konuşması lazım. Benim Başbakan'a cevap vermem doğru bir şey değil. Sayın Başbakan ne zaman arzu ediyorsa Genel Başkanım sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile açık oturuma çıkabilir"



"BEYKOZ'DA MHP GENÇLER BİR TOPLANTI DÜZENLEDİLER, BİZİ DESTEKLİYORLAR"

Sarıgül, “Sayın başbakanımız CHP adaylarıyla ilgili, projeleriyle ilgili hangi konuları öğrenmek istiyorsa, istediği kanalda, istediği gazetecilerle Genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu kendisini bekliyor. Benim almış olduğumu siyasi terbiye gereği söylediği konulara cevap verme durumunda değilim. O cevapları veririm. Ama benim devlet anlayışım, aile terbiyem ona göre değil. Dün gece Allah razı olsun Beykoz'da MHP gençler bir toplantı düzenlediler onların yanına gittim full time bizi destekliyorlar. Anavatan Partisine oy veren, Doğru Yol Partisine, Saadet Partisine, Demokratik Sol Partiye, Demokratik Partiye oy veren bütün kardeşlerimden ricam şu büyük bir demokratik buluşmayı yapalım.“ dedi.