ŞİŞLİ Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "İstanbul’da 2014 yılında kin dönemi, nefret dönemi, sevgisizlik dönemi bitecek; barış dönemi, özgürlük dönemi, demokrasi dönemi başlayacak" dedi.
Nişantaşı’nda yeni yıl kutlamalarıyla ilgili hazırlıklar tamamlandı. Sevgi, Barış, Hoşgörü ve Mutluluk temalarından yola çıkılarak İstanbul konsepti ile süslenen Nişantaşı, yılbaşını sokakta kutlamak isteyenlere alternatif bir eğlence sunmaya hazır hale geldi. '2014 Sevgi ve Hoşgörü Semti Nişantaşı' konsepti çerçevesinde geliştirilen 600 metre uzunluğundaki Sevgi Tüneli, yılbaşı neşesini yansıtan barış ve huzur dolu mesajlar ile birlikte Nişantaşı sokaklarında yerini aldı.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul’un çekim merkezlerinden biri olan Nişantaşı’nda tamamen bir sevgi tüneli oluşturduklarını belirterek “Bu sevgi tünelinde barış var, özgürlük var, demokrasi var” dedi.
Bu yıl ki çam ağacı konseptini farklı olarak tasarladıklarının altını çizen Sarıgül "Bu sene çam ağacı özellikle İstanbul’u andırıyor, İstanbul’un güzelliklerini andırıyor, İstanbul’un silüetini andırıyor. İstanbul diyor ki; ben gelecek sene Londra’yı geçeceğim, İstanbul diyor ki; ben gelecek sene Paris’i geçeceğim. Bekle diyor Berlin ben geliyorum. Gerçekten İstanbul bu sene çam ağacıyla birlikte bütün İstanbulluları, sevgiye, barışa, hoşgörüye davet ediyor" diye konuştu.
Yılbaşında önemli aktiviteler gerçekleştireceklerini ifade eden Şişli Belediye Başkanı Sarıgül şunları söyledi: "Yılbaşı gecesi burada evlatlarımızı, torunlarımızı gezdirmek için çok özel faytonlarımız olacak. O faytonlarla evlatlar burada tur atacaklar. Gece saat 21’den sonra trafiğimizi mümkün mertebe keserek, burada negatif enerjilerini bırakarak, pozitif enerjiye geçmelerini sağlayacak olan sevgi tünelinde gezmelerini arzu ediyoruz. Yine yılbaşında saat tam 00.00’da şayet kar yağmazsa muhteşem bir suni kar yağdıracağız. Gece tam 00.00’da havai fişek gösterilerimizle birlikte yeni yıla merhaba diyeceğiz. New York’ta 5’inci Cadde varsa, Berlin’de Kudan varsa, Paris’te Şanzelize varsa, İstanbul’da da Şişli var ve Nişantaşı var. Ama arzum şudur ki; İstanbulumuzun her ilçesinde bir Abdi İpekçi olsun, arzum şudur ki; İstanbul’un her noktasında Şişli’nin caddeleri gibi güzellikler olsun."
En büyük arzusunun yılbaşı kutlamalarını seneye Taksim Meydanı’nda yapmak istediğini belirten Mustafa Sarıgül, “Seneye, 2014 yılını, İstanbulumuzun bir çok noktasında, İstanbulumuzun bir çok ilçelerinde kutlamak istiyoruz. Ama en büyük arzum ve isteğim Taksim Meydanı’nda milyonlarca yurttaşımızın sevgi için, barış için, özgürlük için hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden el ele tutuştukları çok güzel bir Taksim Meydanı’nda 2014’ü kutlamayı çok çok arzu ediyorum” dedi.
Mustafa Sarıgül konuşmasında şunları kaydetti: "Biz diyoruz ki; İstanbul’da 2014 yılında kin dönemi, nefret dönemi, sevgisizlik dönemi bitecek; İstanbul’da 2014’de barış dönemi, özgürlük dönemi, demokrasi dönemi başlayacak."
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 2014 yılında mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili soruya, "Yerel seçimler İstanbul’a barış getirecek, yerel seçimler İstanbul’a barış getirecek, yerel seçimler İstanbul’a özgürlük getirecek, yerel seçimler İstanbul’da doğanın ve bilimin korunmasını sağlayacak, yerel seçimler İstanbul’da hukukun korunmasını sağlayacak, yerel seçimler İstanbul’da yeşili kesmek değil de mümkünse altından tünellerle geçelim anlayışını karşılayacak” diye cevap verdi.