CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, partili gençlerle Eyüp sahilinde buluştu. Etkinliğe Sarıgül'ün seçim çalışmalarına katılacak olan yaklaşık 200 partili de katıldı. Varillerde yakılan ateşin etrafında toplanan gençler, müziğe tempo tutarak eğlenirken saat 22.30'da Sarıgül'de gençlerin yanına gelerek, ateşe odun attı, gençlere eşlik etti.

Sarıgül, etkinlik sırasında kısa bir açıklamada yaparak, binlerce genç arkadaşla birlikte yerel seçimlere hazırlandıklarını belirtti. "Yerel seçimlerde bilbordlar bizim olmayacak" diyen Sarıgül şunları kaydetti:

"Bilbordları bize fazla vermeyecekler. Televizyonlarda farklı insanlar konuşacak. Televizyonlardan da bizi mahrum edecekler. Ama sokaklar ve duvarlar gençlerin olacak. Bugünden sonra, İstanbul'un bütün sokaklarında ve meydanlarında olacağız. İstanbul'un bütün duvarlarında olacağız. Kötüleme, karalama yapmayacağız. Ama hakkımızı, hukukumuzu en iyi şekilde koruyacağız. Üzerimize yanlış bir şekilde ve karalayarak gelirlerse; arkadaşlarımız cevaplarını en iyi şekilde, en demokratik bir şekilde verecekler. Bugünden sonra, gece sabaha kadar dolaşmadığımız taksi durağı, dolaşmadığımız gece çalışan müessese kalmayacak. Gece saat 11'de başlayan çalışmalarımız, sabah gün ışıyana kadar devam edecek. Bütün sokakları, duvarları, gençlere emanet ediyorum. İnanıyorum ki, gençler duvarları, sokakları, meydanları demokrasi adına koruyacaklar. Bütün gençlerden, sandığa sahip çıkmalarını, oylarına sahip çıkmalarını, İstanbul'a sahip çıkmalarını bekliyorum." "ÇARE SARIGÜL" YAZIYORLAR

Gençlere inandığını belirten Sarıgül, "Gençler bütün duvarlara "Çare Sarıgül" yazıyorlar. Beni yazmıyorlar, kendi geleceklerini yazıyorlar. Demokratik Türkiye'nin geleceğini yazıyorlar. Gençler, 30 Mart akşamı saat 20.00'ye kadar her sandıktan mühürlü, imzalı mazbatalarını alana kadar takip edecekler. Daha sonra okuldan seçim sandıklarını seçim kurullarına götürecekler, seçim kurulu başkanı seçim sonuçlarını ilan edinceye kadar, yurttaşlarımızın verdiği namuslu oylara sahip çıkacaklar. 30 Mart akşamı, demokrasinin zaferini, barışın zaferini, özgürlüğün zaferini inşallah ilan edecekler" şeklinde konuştu. FOTOĞRAFLI (GK)