Yerel seçim çalışmaları için Polonezköy'de bulunan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. TMSF'nin Sarıgül'ün malvarlığına el koymasına ilişkin yaptığı açıklamaya ilişkin bir soru üzerine “Ben 1991 ve 1999 arası sade bir vatandaştım. Arzu ettiğim ticari çalışmalarım da vardı. Bunların hepsini yaptım ve planladım. Her sorunun cevabı vardır. Hiçbir endişeniz olmasın. Ben yurttaşlarıma bugüne kadar hiçbir yanlışlık yapmadım. Bu yapılanlar demokrasi bayramını, bayram olmaktan çıkarmak isteyenlerin bir anlayışıdır" şeklinde cevap verdi. "BU GÜZELLİKLERİ DOĞAL DOKUSU İLE KORUMAMIZ LAZIM"
Yerel seçim çalışmaları kapsamında İstanbul ilçelerindeki ziyaretlerini sürdüren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül Polonezköy'de mahalle muhtarı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Polonezköy Meydanı'nda partililere ve vatandaşlara hitap eden Mustafa Sarıgül, Polonezköy'ü iyi bir noktaya taşıyabileceklerini belirterek “Burası kışın ayrı, yazın ayrı bir turizm merkezi olur. Bu cennet güzellikleri doğal dokusu ile beraber korumamız lazım. Burada bir şey yapacaksak, muhtarlarımızla ve sivil toplum kuruluşları ile konuşmadan bir karar veremem" dedi. "YURTTAŞLARIN İSTEMEDİĞİ HİÇBİR PROJEYE İMZA ATMAM"
Yurttaşların istemediği hiçbir projeye imza atmadığını vurgulayan Mustafa Sarıgül "Kuştepe'de bir mahallemiz vardır. Orayla ilgili bir projem vardı. 12 yıl önce onlarla konuştum ve bana başkanım biz buradan memnunuz dediler. Memnunsanız oturun yerinizde huzurlu olun dedim" şeklinde konuştu. "TÜRKİYE'Yİ KARDEŞ KAVGASINA SÜRÜKLEMEYE KİMSENİN HAKKI YOK"
Konuşmasında iktidara yönelik eleştirilerde de bulunan Sarıgül, başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi olayları sırasında söylediği %50 yi evde tutamıyorum sözlerine atıf yaparak “Onlar dışarı çıkarsa ne olur. Allah korusun kardeş kavgası olur. Türkiye'yi kardeş kavgasına sürüklemeye kimsenin hakkı yok. Ülkeyi yönetenler yönettikleri toplum ile dost olmuyorsa, hükümdar adil değilse kanun çıksa ne olur, çıkmasa ne olur" dedi. "HAKEM GÖRMÜYOR AMA YURTTAŞLARIMIZ GÖRÜYOR"
Daha sonra bir kahvede vatandaşların şikayetlerini dinleyen Mustafa Sarıgül burada basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bir basın mensubunun TMSF'nin Mustafa Sarıgül'ün malvarlığına el koymasına ilişkin yaptığı açıklamaya ilişkin sorusu üzerine “Ben 1991 ve 1999 arası sade bir vatandaştım. Arzu ettiğim ticari çalışmalarım da vardı. Bunların hepsini yaptım ve planladım. Her sorunun cevabı vardır. Hiçbir endişeniz olmasın. Ben yurttaşlarıma bugüne kadar hiçbir yanlışlık yapmadım, bugünden sonra da yanlışlık yapmam." şeklinde cevap verdi ve sözlerine şöyle devam etti: “Görüyorum ki daha farklı şeyler bulmak için bazı emniyet mensuplarımız şu anda devam ediyorlar. Bu yapılanlar demokrasi bayramını, bayram olmaktan çıkarmak isteyenlerin bir anlayışıdır. Maç başlamıştır. Rakip faullü oynamaya başladı. Rakibin nasıl oynamaya başladığını hakem görmüyor ama yurttaşlarımız görüyor."