CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Büyükçekmece'de partililer tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantı ve İstanbul 3. bölge seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Açılışta Sarıgül'e Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara başta olmak üzere CHP il ve ilçe yöneticileri eşlik etti. Güzelkent Sitesi'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Sarıgül, İstanbul'un yeni bir enejiye, değişime ve güzelleşmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. El ele, kol kola, omuz omuza verme zamanının geldiğini belirten Mustafa Sarıgül, "Sarıgül 15 yıldır belediye başkanı, Türk siyasetinde ise 33 yıldır mücadele ediyor. Daha 15 gün öncesine kadar Sarıgül ile ilgili hiçbir şey yoktu. Şimdi sağdan bakıyorlar, soldan bakıyorlar ne yapalım edelim de Sarıgül'ün önünü kesebiliriz diye çalışıyorlar. Ancak korkunun ecele faydası yok" diye konuştu.
"İSTANBUL'DA SEVGİ, BARIŞ VE DOSTLUK DÖNEMİNİ BAŞLATACAĞIZ"
Büyük bir demokratik buluşmaya ihtiyaçları olduğunu kaydeden Sarıgül, partililerden herkesi kucaklamasını istedi. Sarıgül, "Yapılan kamuoyu yoklamalarında Ak Parti'ye oy veren yurttaşlarımızın yüzde 18'i 'Ben Sarıgül'e oy veririm' diyor. Demokraside her zaman aynı partiye oy verilmez. Bir siyasi partiye oy verenleri güç bende diye kenara iterseniz arayış içerisine girerler. Arayış içinde olanlar kendilerine en yakın kim ise onun yanına giderler. Mustafa Sarıgül, örflerine, adetlerine bağlı, inançlara saygılı toprağından ve bayrağından ayrılmayan, cumhuriyetin değerlerine ve Atatürk ilkelerini her zaman geliştirip güçlendiren bismillah diye yola çıkan bir kardeşinizdir. İstanbul'da kin dönemine ve ötekisi olan anlayışa son verip, sevgi, barış, dostluk dönemini başlatacağız" dedi. Toplantıya katılanlara seslenen Muustafa Sarıgül, "Demokrasi ve geleceğimiz için sizlerden Ak Parti'ye oy vermiş 3 kişiyi ikna etmenizi istiyorum. Bize 3 misafir oy alın, vallahi de billahi de çok çalışıp kalıcı olmasını sağlayacağım" ifadelerini kullandı.
"GEZİ OLAYLARINDA HAYATLARINI KAYBEDENLER İÇİN ANIT YAPACAĞIZ"
Sarıgül, kahvaltılı toplantının ardından Güzelce'deki İstanbul 3. bölge Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışını yaptı. Burada da bir konuşma yapan Mustafa Sarıgül, İstanbul'daki deprem riskine dikkat çekerek, seçimi kazandıklarında yapacakları ilk işin İstanbul genelindeki binaların güçlendirilmesini sağlayacaklarını ve gerekli bütün tedbirleri alacaklarını ifade etti. "30 Mart akşamı 20.30'da Taksim Meydanı'na çıkacağız" diyen Sarıgül, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Taksim Meydanı'nda o olaylar sırasında malesef kaybettiğimiz 7 gencin anısına orada bir anıtı yapmak dualarımızı okumak ve bir kere daha o olayların olmaması için kesinlikle ve kesinlikle... Bir belediye başkanı, halkının ve şehrinin yararına olmayan hiçbir projeye imza atmaması lazım. İstanbul'da doğanın, çevrenin, bilimin, hukukun arzu etmediği projeye kesinlikle yapmayacağız. İstanbul'da bundan sonra çılgın projelere gerek yok, ayağı yere basan akıllı projelerle geliyoruz."
Partililerin yoğun sevgi gösterilerinde bulunduğu Sarıgül seçim bürosunu gezerek yetkililerden bilgi aldı. Sarıgül çıkışta ise makam aracından vatandaşları selamlayarak ayrıldı.