Vehbi SARIHAN/SARIGÖL (Manisa), () - MANİSA'nın Sarıgöl İlçesi ve çevresinde, 2014 yılı çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümlerinin kurutma işlemlerine başlandı.
Sarıgöl'deki üzüm üreticileri, havaların sıcak olmasını fırsat bilerek kurutma çalışmalarına başladı. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, 2014 yılı üzüm hasadına başlandığını belirterek "Bir yandan yaş olarak kesimlerine başlanan üzümlerimizin, bir yandan da kurutulmasına başladık. Havalar sıcak. Üzümleri kurutmak için de sıcak havaya ihtiyaç var. Kaliteli kuru üzüm alabilmek için yağmurlardan önce kurutmakta yarar var. Üzümlerin yaş, şaraplık ve kurutmalık olarak ovamızda hasadına başlandı" dedi.
Başkan Ali İhsan Ülgen, Sarıgöl ve çevresinde 85 bin dekarlık alanda Sultaniye üzüm yetiştirildiğini söyleyerek 2014 yılında Sarıgöl ve çevresinden tahmini olarak 350 bin ton yaş üzüm rekoltesi beklediklerini ifade etti. Bu üzümlerin yüzde 65'inin yaş olarak tüketildiğini vurgulayan Ülgen, geriye kalan yüzde 35'inin de kurutmalık ve sumalık olarak değerlendirildiğini kaydetti. Sezonun Kasım sonuna kadar süreceğini açıklayan Ülgen, "Üzüm üreticilerimizi uyarmakta yarar var. Peşin olarak yaş üzümlerini satsınlar veya çok güvendikleri kişi ve şirketlere satsınlar. Mağdur olmasınlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI