Cihan KAYA/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, Sarıgerme Halk Plajı ihalesinin özel bir şirket tarafından alınmasına tepki için vatandaşlar eylem yaptı. Plaj girişinde bir araya gelen vatandaşlar, basın açıklamasıyla kararı eleştirdi.
Sarıgerme Halk Plajı 12 Haziran'da, Muğla Çevre Eğitim Vakfı tarafından ihaleye çıkarıldı. Plajı özel bir şirketin aldığı belirtildi, ancak ismi açıklanmadı. Plajı önceden işleten ve burada tesisleri bulunan Ortaca Belediyesi'ne ise 20 Haziran'da tahliye yazısı gönderildi. Plajın özel bir şirkete kiralanması için vatandaşlar, dün saat 20.00'da bir kez daha eylem için bir araya geldi. Sarıgerme Belediye Halk Plajı girişinde toplanan yaklaşık 400 kişi, sloganlar atıp tepki gösterdi. Eyleme ilçe belediyesi meclis üyeleri ile CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya da katıldı.
Topluluk adına açıklama yapan Gökan Budak, "Burası bize atalarımızdan, bizden de çocuklarımıza kalacak olan plaj. Tüm değerlerimiz yok edilmek isteniyor. Bölgede çok sayıda 5 yıldızlı otel var. Buralara halkın girmesi imkansız. Belediyemiz burayı yıllardır işletti. Bizler burada çadır kuruyor, çevreyi de koruyarak yaşamaktayız. Burayı kimse bizden alamayacak. Biz burada eylemlerimizi sürdüreceğiz. Sahilin diğer yerleri bina bir bu kısmı bakir. Bırakın burada rahatça halk kalsın. Bir nefes alacağımız her yeri elimizden almak isteyen zihniyeti kınıyoruz. Bir gün bunun hesabını soracağız" dedi. Eyleme katılanlar, 'Sermaye Sarıgerme Halk Plajımızdan elini çek' diye slogan attı. Basın açıklamasının ardından plajdan ayrılmayan grup sabaha kadar eyleme destek veren yerel şarkıcıların seslendirdiği parçalarla eğlendi.

FOTOĞRAFLI