MUĞLA’daki termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirmesine karşı çıkan enerji ve maden işçileri, Ankara’ya geniş katılımlı yürüyüş kararı aldı. Özelleştirme ihalesine son teklif verme tarihi olan 24 Ocak’tan bir gün önce Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın önünde toplanacak işçiler, sonuç alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi.
Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ile Milas Kömür işletmesinin özelleştirmek istenmesine karşı maden işçilerin direnişi 121’inci gününe girdi. Özelleştirmeler için son teklif tarihi olan 24 Ocak’a sayılı günler kala işçiler, Ankara’ya yürüme kararı aldı. Yürüyüşe eş ve çocuklarının da katılacağını belirten Tes-iş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, mücadelelerini sonuç alana kadar sürdüreceklerini söyledi.
 Bu sabah Yatağan Termik Santrali önündeki direniş çadırını ziyaret eden Tes-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Şahin, Tes-İş Sendikesi Genel Mali Sekreteri Sedat Çokol, Tes-İş Genel Teşkilat Sekreteri İsmail Bingöl ve Tes-iş Sendikası Aydın Şube Başkanı Mustafa Aydın, enerji ve maden işçilerinin eylemlerine destek verdi. Türk-İş ve Tes-İş Genel Merkezleri’nin Muğla’daki enerji ve maden işçilerinin direnişini sonuna kadar desteklediklerini ve 23 Ocak’ta işçilerle omuz omuza yürüyeceklerini belirten Tes-iş Genel Sekreteri Mustafa Şahin, "Ülkenin bugün içersinde bulunduğu ortamda bu özelleştirmelerin ısrarla yapılmak istenmesine anlam veremiyoruz. İktidar bu inadından bir önce vazgeçmelidir" dedi.
Maden-iş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ise, şöyle konuştu:
"İhaleye fesat karıştırma, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile suçlananlar ve bu suçlarını iktidar gücü ile kapatmaya çalışanlar Yatağan’da, Yeniköy’de, Kemerköy’de Santrallerimizi ve Madenlerimizi satamaz. Öncelikle kamu vicdanında aklanmalıdırlar. Aksi taktirde hem hükümet hem de ihaleye giren firmalar kamuoyunda şaibeli duruma düşeceklerdir. Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile sarsılan siyasi iktidar enerji gibi stratejik bir sektörde geleceğimizi şekillendiren kararlar alamaz. Hükümet bu ihalelerden derhal vazgeçmelidir. Bizden önceki kuşakların acılar çekerek oluşturdukları kamu kurumlarımızı ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız."
Yatağan Termik Santrali önünde toplanan yaklaşık 1000 işçi, 'KİT’ler er vatandır, vatan satılmaz', 'Ankara yolumuz, ölüm olsa sonumuz', 'Ölmek var, dönmek yok' sloganları atarak olaysız dağıldı.
Enerji ve maden işçileri geçen 7 Ekim’de Muğla’nın Milas İlçesi’nden yola çıkıp, 3 günlük bir yürüyüş ardından ulaştıkları Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın kapısına baretlerini bırakmış, daha sonra da TBMM önüne gelip, özelleştirmelerin iptal edilmesini istemişti. İşçiler yürüyüş sırasında zaman zaman polis engeliyle karşılaşmış, arbedeler çıkmıştı.