Mustafa OĞUZ / İZMİR, () - İZMİR'in Basmane semtinde, Sibirya kurdu olarak bilinan Husky cinsi bir köpek, doğasına uygun soğuk iklim yerine, terk edildiği sokakta aşırıcı sıcakta yaşam mücadelesi veriyor.
Soğuk iklime alışık, son derece güçlü, hareketli, hızla koşan, ağırlıklı olarak buz mavisi bir göz yapısına sahip olan Husky cinsi köpeklerden biri, İzmir'in Basmane semtindeki sokaklarda, doğasının tersine aşırı sıcaklarda perişan bir halde yaşıyor. Bakımsızlıktan zayıflayan, güçlükle ayakta duran Husky'nin sokağa terk edildiğini belirten semt sakinleri ona 'beyaz diş' adını verdiklerini söyledi. Köpeğin yaklaşık 3 yıldır Basmane sokalarında dolaşdığını anlatan vatandaşlar şöyle dedi:
"Buradaki insanların çoğu yoksul, kendi karınlarını zor doyuruyor. Zaman zaman semtimizin sokaklarına insanlar evlerinde bakamadıkları cins köpekleri bırakıyor. Birçoğu diğer sokak köpekleri gibi beslenmeye, çöp tenekelerinden yemek yemeye alışmadıkları için ölüyorlar. Bu gidişle beyaz dişin ömrü de çok uzun olmayacak. Bakıma ihtiyacı var, onun için çok üzülüyoruz. Bizden de ürküp kaçıyor."
FOTOĞRAFLI