ŞANLIURFA’da çeşitli STK üyeleri, yapımı devam eden 'Topçu Meydanı’ projesi kapsamında otopark havalandırma bölümüne konulan Mısır Piramitlerini andıran görsellere tepki gösterdi. Projenin tamamlanmasının ardından 'Rabia Meydanı' adını alacağını ileri süren STK temsilcileri, alana yerleştirilen bu görsellerin değiştirilmesini istedi.
Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve eski valilik binasının taşınmasıyla, çevredeki  binaların yıkılarak bölgenin meydana dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Bu kararın ardından altı otopark olacak şekilde bölgenin meydan olarak düzenlenmesi için çalışmalara başlandı. Bitme aşamasına gelen ve tamamlandığında 'Rabia Meydanı' adı verileceği öne sürülen proje kapsamında yapımı biten otoparkın havalandırma bölümlerine Mısır piramitlerini andıran görseller yapıldı.
Çeşitli STK'lara üye 30 kişilik kalabalık, öğle saatlerinde meydanda toplanarak alanda yapılan piramit şeklindeki 5 görselin, meydana verilecek Rabia ismiyle tezat oluşturacağını ifade ederek tepki gösterdi. Grup adına gazetecilere açıklama yapan Veren El Derneği Başkanı Ahmet Sevim şunları söyledi:
"Mısır direnişinin sembolü olan Rabia işareti adına atfen bu alana Rabia isminin verilmesi için belediye yetkilileriyle görüşmeler yapmıştık. Yapılan görüşmelerin ardından bize ‘hayırlı olsun’ diyen Şanlıurfa Belediyesi sözünde durmadığı gibi, küfrün sembolü olan Mısır piramitlerinin benzerini memleketimizin en merkezi yerine yapılması kabul edilemez bir durumdur. Belediye başkanını aklı selime davet ediyoruz. Derhal zulmün sembolü olan bu piramitler, ortadan kaldırılmalıdır."
Sevim, alternatif olarak alana kentin simgeleri arasında gösterilen Harran kümbet evlerinin görsellerinin yapılabileceğini de sözlerine ekledi.
STK temsilcileri açıklamanın ardından Rabia işaretini yaparak dağıldı.