ŞANLIURFA’da, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla bu yıl 24 bin aileye ücretsiz 500’er kilo kömür dağıtımı yapılmaya başlandı. Kömür yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar, vakıf önünde kendilerine verilecek olan yardım fişini almak için uzun kuyruklar oluşturdu. Görevlilerden bir an önce yardım fişini almak isteyen çoğunluğu kadın ve çocuk, izdihama yol açtı.
Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından daha önceden kurumda kaydı bulunan ve mahalle muhtarları tarafından tespit edilen ailelere ücretsiz kömür dağıtımına başlandı. Bu yıl 24 bin aileye, 500'er kilo olmak üzere 16 bin ton kömür yardımı yapılacağı belirtildi. Şanlıurfalı vatandaşların yanısıra, Suriyeli mültecilerin de kömür yardımından faydalanacağını belirten yetkililer, kömür almak isteyenlerin ilk önce vakfa gelerek kendilerine yardım fişinin verilmesinden sonra kömürlerini alabileceğini açıkladı.
İZDİHAM ÇIKTI
Kömür yardımından yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, ilk olarak Bamyasuyu Mahallesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önünde kuyruğa girip işlemlerini yaptırdı. Vakıf önünde oluşan uzun kuyrukta bulunanların büyük bölümünün kadın olması dikkat çekti. Vakfın kapılarının açılmasıyla birlikte kapı önünde bekleyen kadınlar içeri girmeye çalıştı. Birbirini iten kadınlar zaman zaman izdihama yol açtı. Vakıf Müdürlüğü'nde görevli özel güvenlikçiler ise kapıları kapatarak izdihamı önlemeye çalıştı. Burada fişlerini alan vatandaşlar ise, Devteşti Mahallesinde bulunan alana giderek kömürlerini almaya başladı.