ŞANLIURFA Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında Polisevi'nde toplanan Kent Güvenlik Danışma Kurulu'nda 'Şanlıurfa’nın Emniyeti, Halkın Huzuru' konulu toplantı yapıldı. Suçun önlenmesi ve suç işlemeye yönlendiren etkenlerin ortadan kaldırılması yönünde devlet olarak önlemler aldıklarını ifade eden Vali Güvenç, "Suçla mücadelede birlikte çalışmalıyız. Birlikte çalışırsak, aynı havayı teneffüs edersek, sorunlara birlikte neşter atarsak, şüphe yok ki başarı oranımız da artar" dedi.
Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından koordine edilen Kent Güvenlik Danışma Kurulu'nda 'Şanlıurfa'nın Emniyeti, Halkın Huzuru' konulu toplantı, Polisevi'nde Vali Celalettin Güvenç'in başkanlığında yapıldı. Kamu kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda kişinin de yer aldığı toplantıda şehrin öne çıkan sorunları ve bunların çözümüne yönelik yürütülen projeler hakkında sunum yapıldı.
Suçun önlenmesi ve suç işlemeye yönlendiren etkenlerin ortadan kaldırılması yönünde devlet olarak önlemler aldıklarını ifade eden Vali Güvenç, değişen toplumda sadece polisin gayretinin yetmeyeceğini; duyarlı vatandaş, meslek odaları, sivil toplum örgütlerinin de sorunun üstesinden gelmede önemli olacağını vurgulayarak, "Rakamlara göre çok şükür iyi yoldayız çünkü gerçekten polisimizi yalnız bırakmıyoruz. Belediye, diğer kurum ve kuruluşlarımız aynı işbirliğini arttırarak devam ettirmeli" dedi.
"MADDE BAĞIMLISI GENÇLER BİZİ RAHATSIZ EDİYOR"
Şehirleşme oranının her geçen gün arttığını toplantıda dile getiren Vali Güvenç, Şanlıurfa’nın daha da büyüyeceğine ve şehir nüfusunun çoğalacağına dikkat çekerek, "Çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım. Madde bağımlılığı konusu bizleri rahatsız ediyor. Bu konuda çalışma ve hazırlıklarımız devam ediyor. Madde bağımlılığı konusunda en yakın zamanda ayrı bir toplantı gerçekleştireceğiz. Üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ise, kentin huzur içerisinde ticaret, turizm, eğitim, sağlığını yürütebilme anlamında bütün kurumlarla birlikte çalışmalar yürüteceklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Kentimizi daha iyi yerlere getirmek amacıyla devam eden projelerimizin desteklenmesini bekliyoruz. Bu kapsamda belediye ve diğer kurumlarımızdan bazı beklentilerimiz var. Bunun başında da suçu besleyen, destekleyen ve sirayet etmesinde etken olan faktörleri hep birlikte ortandan kaldırmamız gerekiyor."
Toplantıda ele alınan sorunların, daha sonra rapor haline getirilerek, gerekli önlemlerin kısa sürede anılması planlandı.