Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Hasan Paşa Camii'nde kılınan cuma namazının ardından toplanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarına tepki göstermek için bir araya geldi. Saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazını kılan gruptakiler, ellerinde Filistin bayrakları ve dövizler ile İsrail’i protesto etti.
Kalabalık adına açıklama yapan İNHAP sözcüsü Faruk Polat, "İsrail uluslar arası hiçbir hukuk ve insani değerleri gözetlememekte ve insanlık ile ilgili tüm değerleri çiğnemektedir. Çocuk, yaşlı, kadın ayrımı yapmadan masum ve savunmasız insanları öldürmeyi sürdürmektedir. Bu katliamları yaparken, uluslar arası  kullanılması yasak olan tüm silahlarını bu topraklarda kullanmakta çekinmeyip her türlü evleri ve ibadethaneleri   bombalamaktadır. Bu vahşi katliamları yaparken, Müslümanların kutsallarını hiçe sayan zihniyet Müslümanların sessizliği karşısında Ramazan ayında bile katliamlarını yapmaktan geri durmuyor. Bizler İsrail’in bu son katliamlarını lanetliyoruz" dedi.
Açıklama nedeniyle polis bölgede yoğun güvenlik önlemi alırken, gruptakiler ise açıklamanın ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI