ŞANLIURFA’da, 45 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ortak deklarasyon yayınlayarak sağduyu çağrısı yaptı.
Şanlıurfa’da faaliyet gösteren 45 STK temsilcisi bugün Ticaret Borası'nda bir araya geldi. Son günlerde yaşanan olaylarla ortaya çıkan tablonun sona ermesi ve sağduyunun hakim olmasını isteyen STK’lar adına konuşan Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Faruk Akbaş; yasama, yürütme ve yargı erklerinin birbirine saygı göstermesini istedi. Kurumların sahip oldukları güçleri birbirlerine karşı silah olarak kullanmaması gerektiğini ifade eden Akbaş, "Bu güçlerin tamamen milletin hizmetine yönelik olarak kullanılması gerekiyor. Milletin hazinesine el atan zavallıların cezalandırılması için gerek yargı ve gerek yürütmenin üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Operasyonlar yürütülürken gizlilik ihlaline özellikle uyulması, suçlu suçu sabit olana kadar masumdur ilkesinin herkes için eşit uygulanması geçerlidir. Bu operasyonun ekonomimize vereceği zararlar dikkate alınarak yapılacak olan açıklamalara azami derecede dikkat edilmeli ve kimse peşinen suçlu ilan edilmemelidir. Bu süreçte tarafların birbirini daha fazla kırmaması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.
17 Aralık'ta yapılan operasyonun ardından gelinen sürecin piyasalarda oluşan güven ve istikrar ortamına, toplumun birlik ve beraberliğine zarar verdiğini kaydeden Faruk Akbaş, şöyle konuştu:
"Bu olaylarda tüm taraflar ve halkımız aklıselim ile hareket etmeli, tüm Türkiye olarak elde edilen kazanımlarımızın huzur ve istikrarımızın muhafazası adına hep birlikte kenetlenmeli ve el birliği içinde olmalıyız. Amaç milletse hakların 76 milyon insana eşit dağıtımı ise gerisi teferruat diyoruz. Varsa yanlış yapanlar ayıklansın diyoruz ve en önemlisi ülke gündeminden düşen ama ülkemiz için çok önemli olan çözüm sürecinin etkilenmemesi gerektiğini düşünüyoruz.Bu anlamda karşılıklı bir zeytin dalı uzatmaya herkesi davet ediyoruz."
Açıklamanın ardından sağduyu çağrısı yapan STK temsilcileri birlik ve beraberlik için birbirlerine zeytin dalı uzattı.