ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA Valiliği, sınır hattında yüzlerce kişinin aynı anda Suriye'ye geçerek PKK'nın bu ülkedeki uzantısı PYD'nin silahlı kanadı olan YPG'ye katıldığı iddialarının doğru olmadığını söyledi.
Şanlıurfa Valiliği'nde yapılan yazılı açıklamada, Suruç ile Birecik ilçeleri arasındaki bölgede HDP tarafından Suriyeli Kürtlere destek için kurulan çadırlardan, 14 Temmuz gecesi 300 ile 800 kişilik bir grubun sınır tellerini aşarak Suriye tarafına geçip YPG’ye katıldığı yönünde haberlerin basında yer aldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
"Söz konusu tarihte, Çiçekalan ve Eşme köyleri bölgesinde Hudut Birlikleri tarafından hudut hattında alınan emniyet tedbirleri arttırılmış, bölgede çıkabilecek toplumsal olaylara müdahale etmek maksadıyla da Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden yeteri kadar kuvvet görevlendirilmek suretiyle gerekli bütün emniyet tedbirleri alınmıştır. Bahse konu bölgeden iddia edildiği şekilde Suriye tarafına herhangi bir geçiş olmamıştır. Ayrıca hudut hattı ile kesildiği iddia edilen tel engeli arasında mayınlı saha bulunduğundan belirtilen miktarlardaki bir grubun Suriye’ye geçmesi mümkün değildir. Türkiye-Suriye kara sınırının Şanlıurfa ilinden geçen bölümünde alınan emniyet tedbirlerine aralıksız devam edilmektedir."