ŞANLIURFA, ()– ŞANLIURFA Baro Başkanı Avukat Ali Fuat Bucak, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay’ın kuruluş yıldönümü programında yaptığı konuşmaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği tepkiyi kınadı. Baro Başkanı Bucak, Erdoğan’ın üslubunu eleştirirken, Feyzioğlu’na bağırıp ağır sözler sarf etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

10 Mayıs'ta Danıştay'ın kuruluşunun 146. Yılı törenlerinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşması esnasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın müdahale ederek sözünü kesmesi Şanlıurfa Barosu tarafından yapılan yazılı açıklama ile kınandı. Baro Başkanı Ali Fuat Bucak tarafından yapılan açıklamada, demokrasinin vazgeçilmez prensiplerinden birinin ifade ve fikir özgürlüğü olduğu ifade edilirken, şu görüşlere yer verildi:

"Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşması esnasında Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan müdahale ederek sözünü kesmiş, saygı sınırını aşan hakaretamiz sözler sarfetmiştir. Bağımsız savunmanın örgütü olan Barolar Birliğinin başkanının sözlerine gösterilen tahammülsüzlük ve tepki demokrasi ve hukuk devletinin geleceği açısından bizleri kaygılandırmaktadır. Bu nedenle de yapılan davranışı kınarken, herkesi karşılıklı saygı ve hukuk devletinin kurallarına uygun davranmaya davet ederiz.

TBB Başkanı da bu çerçevede görüşlerini açıklarken, karşılaştığı durum çok üzücüdür. Bu konuşmada Sayın Başbakan’ın hoşuna gitmeyen bir takım fikirler olabilir ya da konuşma süre açısından uzamış olabilir. Ancak bütün bunlar Sayın Başbakan'ın o şekilde davranmasını gerektirmezdi. Kendisi toplantıyı terk edebilir ya da mazeret bildirip kalkabilirdi. Ancak bunun yerine birlik başkanımıza bağırarak, ağır sözler sarf etmesi kabul edilemez."

AL (HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)