Uğur DEMİRKIRDI -Mustafa AKIN/İSTANBUL, () BÜYÜKÇEKMECELİ kadınlar, el emeği göz nuru çeyizlik eserlerini 'Sandıktan Gelen Mutluluk' sergisiyle gösterdi.
Büyükçekmece Gölü üzerindeki tarihi Mimar Sinan Köprüsü'nün çıkışında yer alan tarihi kervansarayda halk akademisi sanat merkezinde öğrendiklerini sergileyen Büyükçekmeceli kadınların hazırladıkları el emeği göz nuru eserler birbirleriyle yarıştı.
'Sandıktan Gelen Mutluluk' temalı sergide el işlemesi eşyadan dantellere, kolyeden küpeye bir çok eser bulunurken, Atatürk köşesi de unutulmadı. Türkiye Cumhuriyeti Tapu Senedi simgesel olarak gösterilirken Nutuk kitabı da büyük ilgi gördü.
Öte yandan milyonlarca genç kızın hayali olan gelinlik de unutulmadı.

AİLE BÜTÇESİNE DE KATKISI VAR
Serginin açılışına katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 10 ile 80 yaş arasında değişen kursiyerlerin İstanbul'un çeşitli semtlerinde eserlerini satarak aile bütçesine katkı sağladığını ve sağlayacaklarını ifade etti.
Hasan Akgün, kursiyerlerin seramik, çeyiz gibi atölyeler açtığını ve 114 branşta 50-60 hocayla birlikte kurs verdiklerini belirtti. Sergideki gelinliği de inceleyen Akgün, el emeği ile hazırlanan bu tür gelinliklerin piyasada 10 ile 15 bin TL'ye satıldığını, ancak buradaki kursiyerlerin 2 bin 500 TL'ye ürettiğini ifade etti. Akgün "Benim hala annemin evinde çeyiz sandığı var. Onu da hatırlatmak bakımından gayet doğru bir isim olmuş. Herkesin böyle kurslara gitmesi gerekir" dedi.


"DÜNYADA GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK İNSAN..."
Akgün, şunları söyledi:

 "Sizlere vermiş olduğunuz samimi destek ve hizmetlerinizden dolayı bizimle omuz omuza bu şehirde tekrar varız, demenizden dolayı şahsım ve ekip arkadaşlarım adına sevgilerimizi saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Cumhuriyetçiyim, sonuna kadar laikim. Çünkü laiklik benim ibadetimi garanti altına alan bir sistemdir. Laikliği dinsizlik olarak bu halka sunanlar, eninde sonunda mağlup olup utanacaklardır. Laiklik insanların din ve vicdan özgürlüklerini garanti altına alan bir sistemdir. Laikliği dinsizlik olarak ortaya sunanlar da en azından okuyup öğrenecekler ama onlar kasıtlı olarak bunları sundukları için biz da onlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Herkes yüce Allah ile başbaşa kendi arzu ve istekleri doğrultusunda hangi dine mensupsa beni ilgilendirmez kendi Allah ile arasındaki yolu tesis etmeye, onunla arasındaki iletişimi kurma hakkına sahiptir. Bunu da garanti altına alan laikliktir ve dünyada gelmiş geçmiş en büyük insan 1'incisi Fatih Sultan Mehmet, 2'ncisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür."

Öte yandan kurs öğretmenleri Işın Aksoy kısıtlı imkanlarla ve kimsenin bütçesini zorlamadan yaptıkları eserlerin çok büyük değerleri olduğunu söylerken kursiyerlerin başarısı ve özverisine teşekkür etti. Kursiyerler ise el emeklerin tarihi bir yerde sergilemekten dolayı memnun olduklarını belirttiler.

UD (MK) (FOTOĞRAF)