AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde Zabıta Müdürü Mehmet Akşit, vatandaşlardan sokak hayvanlarına karşı daha dikkatli olmalarını ve gerekli halde kendilerini aramalarını isteyerek, sahipsiz hayvanlara sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Sandıklı Zabıta Müdürü Mehmet Akşit, sokak hayvanlarıyla ilgili durumu açıklarken, geçen hafta ilçede bir aracın çarptığı köpeğe yardıma giden zabıtanın, aynı yerde bir başka köpeğin ölüsünü bulduğunu anlattı. Akşit, ""Yapılan ihbar üzerine Yunus Emre Bulvarı'nda bir köpeğe yardıma gittik. Aynı bölgedeki bir çöp konteynırında iç organları çıkmış siyah bir köpek ile karşılaştık. Bu köpeğin araçlar tarafından çarpılıp sürüklendikten sonra çöp konteynırına atıldığını düşünüyoruz" dedi.

'ÖLÜMLERE SEBEP OLMADAN BİZİ ARAYIN'

Bunu yapan kişileri araştırdıklarını ancak bir sonuca ulaşamadıklarını dile getiren Zabıta Müdürü Akşit, "Son zamanlarda ilçemizde bu tip olaylarla sıklıkla karşılaşılır hale geldi. Vatandaşlarımızın bu tip olaylara karşı daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Sokak ve caddelerde hayvan gördüklerinde onlara zarar vermeden ve ölümlerine sebep olmadan bizi aramalarını rica ediyoruz" diye konuştu.

Kendilerine bildirilmesini istediği sahipsiz sokak hayvanlarını tedavi ettiklerini, hayvan barınağında koruma altına aldıklarını dile getiren Akşit, kışın karlı havalarda da ilçedeki boş arazilere sokak hayvanları için yiyecek bıraktıklarını anlattı. Akşit, bu sahipsiz hayvanlara herkesin sahip çıkmasını istedi. (FOTOĞRAFLI)