AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde, köylerde 'açılan okuma yazma', 'ağaç budama' ile 'domates, kiraz yetiştiriciliği' kursu tamamlandı.

Sandıklı Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından Sandıklı'nın köylerinde açılan 'okuma yazma', 'domates, kiraz yetiştiriciliği' ve 'ağaç budama' kurslarını tamamlayan kursiyerler törenle belgelerini aldı. 7 Ekim 2013'te başlayan okuma yazma kursuna katılan 8 kişi, günde 2 saat olmak üzere haftada 10 saat kurs alarak okuma yazma öğrendi. Kursiyerlere belgeleri, Kaymakam Faik Arıcan tarafından verildi. Kursa katılarak okuma yazma öğrenen jandarma er 22 yaşındaki Ramazan Alay, "Okuma yazma bilmiyordum. Asker ocağında bu imkanı değerlendirdim. Bana bu imkanı sağlayan komutanlarım ve Kaymakam Faik Arıcan başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

KURSLARA BAYANLARDA KATILDI

Akin Köyü'nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından açılan 'domates ve kiraz yetiştiriciliği' ile 'ağaç budama' kurslarını ise 35 kadın toplam 67 kursiyer tamamladı. Kursiyerlere belgelerini veren Kaymakam Faik Arıcan, "Sandıklı'da her alanda kursların olması, katılımın yüksek olması sevindirici. Akin Köyü'nde özelikle kadın kursiyerlerin katılması ayrı bir mutluluk. Emeği geçenlere ve katılımlarından dolayı kursiyerlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

HEM tarafından Kızılca, Odaköy, Gökcealan ve Akin köyleri ile ilçe merkezinde açılan 'tıbbi aromatik bitkiler', Ballık Beldesi'nde açılan 'arıcılık' kursları ise halen devam ediyor. Bu kurslarda toplam 350 kursiyer eğitim görüyor. (FOTOĞRAFLI)