İSTANBUL / AĞRI / BİTLİS İstanbul’da terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddia edilen 17 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süredir teknik ve fiziki olarak takip ettikleri terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi bir grubun provokatif eylemlerde bulunabileceği tespiti üzerine Sancaktepe, Çekmeköy, Bahçelievler ve Başakşehir’de 28 adrese eşzamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 2’sinin başka suçlardan arandığı öğrenildi. Sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

AĞRI’DA 5 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Ağrı’da seçime yönelik halkı tehdit ettikleri ve PKK-KCK terör örgütüne eleman kazandırmaya çalıştıkları belirtilen 5 kişi tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Eleşkirt’te 4, Taşlıçay’da ise 1 kişi, seçim öncesi vatandaşları tehditle baskı altına almaya çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

İkametlerindeki aramalarda örgütsel dokümanlar ele geçirildiği belirtilen şüphelilerden 4’ü, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Bir şüpheli ise serbest bırakıldı.

EYLEM HAZIRLIĞI  YAPAN 2 KİŞİYE GÖZALTI

Patnos ilçesinde ise Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK-KCK terör örgütüne eleman kazandırmaya çalıştığı belirlenen bir kişiyi gözaltına aldı. Zanlı, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü Ağrı ziyareti sırasında eylem yapacaklarına ilişkin bilgiler üzerine de 2 kişi gözaltına alındı.

YDG-H OPERASYONUNDA TUTUKLU SAYISI ARTTI

Ağrı kent merkezi ve Doğubayazıt’ta terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik olduğu bildirilen operasyonda ise tutuklu sayısı 14’ten 18’e yükseldi.

Aynı operasyonda daha önce de 14 kişi tutuklanmıştı. Son operasyonlarla Ağrı genelinde terör suçlamasından gözaltına alınanlardan 23’ü tutuklanmış oldu.

BİTLİS’TE 9 GÖZALTI

Bu arada, Bitlis merkez ve Tatvan ilçesinde, terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) yönelik operasyonda 9 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, YDG-H’ye yönelik kent merkezi ve Tatvan’daki bazı adreslere eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, il merkezinde 3, Tatvan’da 6 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerin adliyeye sevkedilmeleri bekleniyor.