DÜZCE'de, tekerleklekli sandalyesi ile oy kullanacağı okula gelen 20 yaşındaki Nazlı Emiroğlu, sandalye ile oyunu kullanacağı birinci kattaki sandığın yanına taşındı.
Nazlı Emiroğlu ailesinin yardımıyla tekerlekli sandalyesi ile oy kullanmak için Azmimilli Mahallesi'nde bulunan Azmimilli İlkokulu'na geldi. Kızının oy kullanacağı sandığın okulun birinci katında olduğunu öğrenen Selami Emiroğlu, birinci kata çıkamayan kızı için sandık görevlisinin aşağıya inmesini ve oy işlemini bahçede gerçekleştirilmesini istedi. Bunun mümkün olmadığını öğrenen Selami Emiroğlu, aynı okulda oy kullanan Ak Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan ile görüştü. Yetkililerle telefon görüşmesi yapan Fevai Arslan, bahçede oy kullanmanın yasal olmadığını aileye iletti.
Selami Emiroğlu bunun üzerine kızını tekerlekli sandalyeden alarak bir sandalyeye oturttu. Nazlı Emiroğlu sandalye ile oy kullanacağı sandığın yanına kadar taşındı. Nazlı Emiroğlu oyunu kullandıktan sonra yine sandalye ile aşağı taşındı. Nazlı Emiroğlu, "Özgürlüklerden bahsediliyor, ancak benim özgürlüğümü engelliyorlar" dedi.

HK(MÇ/AAA) (FOTOĞRAFLI)