İZMİRLİ Sancak ailesinin atletizm pistlerindeki başarısı camianın gururu oldu. Örnek aile çocukları ile birlikte bugüne kadar 350'nin üzerinde madalya topladı, Türkiye rekorları kırdı. Anne, baba ve çocukları hala rekor kırıp Türkiye şampiyonalarında ve uluslararası yarışmalarda İzmir'i başarı ile temsil ediyor.
İzmirli makine mühendisi, atletizm antrenörü, milli sporcu, Türkiye rekortmeni, ulusal hakem ve İzmir Atletizm Kulübü (İZAK) sporcusu 47 yaşındaki Murat Sancak ile grafiker, atletizm antrenörü, milli sporcu, Türkiye rekortmeni eşi, 45 yaşındaki Hanife Sancak'ın İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi ENKA Spor Kulübü'nün sporcusu 20 yaşındaki milli sporcu Berfe Sancak ile İzmir Dr. Cavit Özyeğin Orta Okulu 8'inci sınıf öğrencisi oğlu 13 yaşındaki Tibet Sancak pistlerde bugüne kadar girdikleri yarışmalarda 350'nin üzerinde madalya topladı.
ANNE BALKAN REKORTMENİ
Bir zamanlar uzun atlama, 50 ve 100 metrelerde milli takımda yarışan Murat Sancak masterlarda da uzun atlama, 60 metre 50 metre ve 100 metrede Türkiye rekorlarını kırarken, anne Sancak ise masterlarda 80 metre engelli ve 200 metre Türkiye ve Balkan rekorlarının sahibi oldu. 60m engelli, 100 ve 200 metrelerde Türkiye şampiyonluğunu kazanan gelecek yıl Estonya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Berfe Sancak ise pistlerde rakip tanımazken, Tibet Sancak 16 yaş gurubu B kategorisinde uzun atlama, 60 metre engel ve 100 metrede birincilikler kazanarak otoriterlerin dikkatini çekmeyi başardı. Pistlerde katıldıkları her yarışmada madalyasız dönmeyen aile Türkiye genelindeki ve uluslar arası yarışmalarda elde ettikleri derecelerle İzmir'in gururu ve örnek aile olmayı başardı.
YAŞAM KALİTEMİZ ARTIYOR
Murat Sancak, 23 yıllık evli olduklarını ve atletizm dünyası içinde tanışarak evlendiklerini belirterek, şöyle dedi:
"Eşim ile çocukluğumuzdan beri atletizm dünyası içinde olduk geçmişteki başarılarımızı çocuklarımızla birlikte devam ettirmenin ve yeni sporcular yetiştirmenin mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Ailecek spor yaşantısının içerisinde olmanın en büyük yararı yaşam kalitemizin artması. Sporun, sporculuğun verdiği disiplin, beslenme, direnme, otorite haliyle sosyal yaşantımıza ve çocuklarımızın okuldaki başarısınada yansıyor. Amatör sporun tüm zorluklarını yaşamamıza rağmen büyük bir zevk içerisinde ailecek yaptığımız atletizm sporunu asla bırakmayı düşünmedik , bizim içir bir yaşam biçimi haline geldi,. Türkiye'de ailecek spor yapanların sayısını arttırmamız sağlıklı toplumun yetişmesinde önemli rol oynar inancını taşıyor. Ailece spor yapmak isteyen herkese yardım etmeye çalışıyoruz."
 
FOTOĞRAFLI