OTOKAR, 50'nci kuruluş yıldönümünde kitap ve oyuncak kumbarası projesiyle kullanılmayan kitap ve oyuncakları toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kampanya düzenledi. 
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, sosyal sorumluluk çalışmalarına yenisini ekledi. Otokar kullanılmayan kitap ve oyuncakları toplayarak ihtiyaç sahibi çocuk ve okullara ulaştırdı. Bir Otokar çalışanının yaptığı öneri ile başlayan projenin ilk teslimi bugün Otokar Sakarya üretim tesislerinde gerçekleştirildi. Toplanan oyuncak ve kitapların teslimi için düzenlenen toplantıya Otokar İnsan Kaynakları Müdürü Berent Ergin, Arifiye ilçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Gümüş, Erenler Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Mutlu, Erenler Akşemsettin İlkokulu Müdürü Sabri Karademir ve Arifiye Kemaliye İlkokulu Müdürüne vekaleten Dursun Çınar katıldı.
Otokar İnsan Kaynakları Müdürü Berent Ergin, "Projenin altında Koç Topluğu'nun temel felsefesini oluşturan topluma hizmet kültürü ve sosyal sorumluluk bilinci yatıyor" dedi. Ergin, çalışanların büyük ilgisi ile halen devam eden proje sayesinde bölgeye katkıda bulunduklarını belirterek Otokar çalışanlarının duyarlılığından ve bu duyarlılığı hayata geçirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. 
Otokar çalışanlarının yanı sıra Sakarya halkınında katılımıyla toplanan kitap ve oyuncakların, kumbara projesi ile yüzlerce çocuğa ulaşması hedeflendi.