Nermin UÇTU/MANİSA, ()- MANİSA Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nin Psikiyatri Servisi'nde tedavi gören hastaların yaptığı sanat eserleri sergilendi. Herkesin ruh sağlığını koruması için sanatla ilgilenmesi gerektiğini kaydeden Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol Özmen, birçok hastanın sanat sayesinde yeniden hayata bağlandığını söyledi.
Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Psikiyatri Servisi'nde tedavi gören hastalar yağlı boyama resim, ahşap boyama, karakalem kurslarında yaptıkları eserleri serviste açtıkları sergi ile görücüye çıkardı. Serginin açılışına CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, Manisa Büyükşehir Belediye Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve serviste tedavi gören hastalar katıldı.
Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol Özmen üç yıldan bu yana hastane bünyesinde sanatla tedaviyi sürdürdüklerini belirterek, yaklaşık 100 eserin sergilendiğini dile getirdi. Halk Eğitim Merkezi'nden öğretmenlerin desteği ile başlatılan yağlı boyama resim, ahşap boyama, karakalem, rölyeften oluşan eserlerin uzun uğraşlar sonucunda ortaya çıktığını kaydeden Özmen, sanatla tedaviye dikkat çekti. Özmen, "Hepimiz ruh sağlını korumak ve geliştirmek için sanatla uğraşmalıyız ve ilgilenmeliyiz. Biz bunları tedavinin bir parçası olarak düşünüyoruz. Hastayı anlamak için bizlere ipuçları veriyor. Hepimiz sanatla uğraşarak ruh sağlığımızı korumalıyız" diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, sanatla tedavinin asırlardır kullanıldığını belirterek, bu yöntemleri üniversite hastanesi olarak uyguladıklarını söyledi. Rektör Pakdemirli, "Tıpta ilaç tedavisi ve diğer tedavileri zaten psikiyatri kliniği uyguluyor. Ama bu tip tedaviler hastalığın seyrini değiştirebiliyor. Hastalarımıza bir sanat öğretmiş oluyoruz ve bir şeylerle meşgul olmalarını sağlıyoruz" dedi.

NU(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)