Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - İNTERNET ortamında oluşturduğu alışveriş sitesinde kefen, ceset torbası, özel tasarım tabut, baş tahtası gibi cenaze malzemeleri satan Antalyalı girişimci Murat Arslanoğlu, şimdi de yurt dışına açılmayı hedefliyor.
Antalya'da cenaze taşıma ve defin hizmeti veren bir şirketin sahibi olan Murat Arslanoğlu, iki yıl önce internet ortamında 'cenazemarket' adıyla bir alışveriş sitesi oluşturarak e-ticarete başladı. Siteden cenaze işlemlerinde kullanılan tabut, ceset torbası, ceset gömleği, yıkama lifi, gül suyu, kefen gibi malzemeler satan Arslanoğlu, elektronik ortamda yapılan satışlarla yıllık 55 bin lira ciroya ulaştı. Yabancı müşterileri de bulunan Arslanoğlu, şimdi yurt dışında cenaze hizmeti veren firmalara satış yapabilmek için sitesini İngilizce hazırlamayı planlıyor.
ŞİŞMAN KEFEN TAKIMINA YOĞUN TALEP
Sanal marketinde Türkiye'de hayatını kaybeden yabancıların nakli ve defini için kullanılan ceset gömleği, tabut içi saten örtüsü, kız çocukları için kırmızı tabut gibi malzemeleri bulunan Arslanoğlu, en çok satılan ürünler arasında şişman kefen takımının geldiğini söyledi. Yabancıların talepleri konusunda Arslanoğlu, cenaze sahiplerinin cenazelerini yurtdışına gönderirken ceset gömleğini tercih ettiğini, bazılarının tabut içi saten örtüsü ya da özel tabut siparişi verdiğini anlattı.
İHRACAT HAZIRLIĞI
Arslanoğlu, elektronik ortamda oluşturduğu alışveriş sitesine gösterilen ilgiden ve satışlardan oldukça memnun. Türkiye'de başka sanal cenaze malzemesi mağazası olmadığını anımsatan Murat Arslanoğlu, yurt dışında cenaze hizmeti veren firmalara satış yapabilmek için siteyi İngilizce oluşturmayı planladığını kaydetti. Avrupa Cenaze Hizmetleri Federasyonu'nda üç yıldır tahkim kurulu üyesi olarak görev yaptığını belirten Arslanoğlu, diğer ülkelerdeki meslektaşlarının Avrupa'da yaşayan Türkler ile o ülkelerdeki cenazelerde kullanılan malzemeler için fiyat teklifi aldığını, görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.
CENAZE MALZEMELERİ VE FİYATLAR
İnternet sitesinde satılan ürünler ve fiyatları hakkında bilgi veren Arslanoğlu, e-ticarette ürünlerin daha ucuz olduğunu ve 12 taksit ödeme kolaylığı sağladıklarını aktardı. Piyasada 160 liraya satılan kefen takımını internet sitesinde 125 lira olduğunu anlatan Arslanoğlu, alışveriş sitesini inceleyen bazı müşterilerin yüz yüze görüşme yaparak toplu alım gerçekleştirdiğini söyledi.

TY(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)