Muhammet BAYRAM/ANKARA, () -SAMSUN'dan yola çıkan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 1919 kişi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara'ya ulaştı, Anıtkabir'e çelenk bırakarak 19 Mayıs'ı kutladı.
17 Mayıs'ta Samsun'da toplanan 1919 TGB üyesi, yürüyerek yola çıktı. Ankara'ya kadar yürüyen grup, 19 Mayıs’ta öğlen saatlerinde eski TBMM binası önünde toplandı. Eski Meclis binası önünde toplanan grup, kortej oluşturarak sloganlar atarak Kızılay Meydanı'na yürüdü.
Kızılay Güvenpark'ta TGB üyesi 1919 kişiyi coşkulu bir kalabalık karşıladı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı Kızılay'da vatandaşlar ve TGB üyeleri önce saygı duruşunda bulundu. Daha sonra İstiklal Marşı'nı okuyarak basın açıklamasında bulundu.
TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz yaptığı konuşmada, "Soma'da yitirdiğimiz yüzlerce emekçinin büyük acısı yüreğimizi dağlıyor. O yüzden Samsunda 1919 gençle başlattığımız yürüyüşü, Soma'da yitirdiğimiz emek şehitlerine adadık. Ve yürüyüşümüzü özelleştirme katliamına karşı yeni Soma'lar olmasın diye yaptık" dedi. Yeni Somalar olmasını istemediklerini belirten, Cengiz, Yatağan, Kemerköy, Yeniköy işçilerinin yanlarında olacaklarını ve mücadeleyi yükselteceklerini belirtti.
Basın açıklamasından sonra Güvenpark'tan yürüyüşe geçen grup, kortej oluşturarak ve sloganlar eşliğinde Anıtkabir'e yürüdü. Burada mozoleye çelenk bırakan grup üyeleri daha sonra Anıtkabir'den ayrıldı.

(HT/SS)