SAMSUN’da 2 kişi bisikletleriyle 19 Mayıs Günü Anıtkabir’e Türk bayrağı ve Samsun toprağını götürmek üzere törenle yola çıktı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012’de 19 Mayıs kutlamalarına ilişkin yapılan yönetmelik değişikliği nedeniyle her yıl 8 Mayıs’ta Ankara’da Cumhurbaşkanına verilmek üzere Samsun’dan yola çıkan üzerinde 'Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanımıza' yazılı 'Sevgi Bayrağı' adı verilen Türk Bayrağı’nın gönderilmesi iptal edildi. Samsun’da geçen yıl kendi çabalarıyla Türk bayrağı ve Samsun toprağını Anıtkabir’e götüren bazı kişiler bu yıl da yola çıktı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri grubu üyeleri Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a çıktığı ilk nokta olan Tütün İskelesi’nde bir araya geldi. 200 kişilik grup önce saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Ardından ADD Samsun Şube Başkanı Birol Yelekin, Sevgi Bayrağını ve Samsun’dan alınan toprağı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Anıtkabir’e götürmek üzere bisikletçi Yasin Kurt’a teslim etti. Yasin Kurt, 1942 yılından bu yana her 19 Mayıs’ta maratonla sporcular tarafından Samsun’dan Ankara’ya Cumhurbaşkanına götürülen Sevgi Bayrağı'nın 2012’de iptal edilmesinin ardından bayrağı kendilerinin taşımaya karar verdiğini belirterek şöyle dedi:
"Siz yasaklar, taşımazsanız biz taşırız' dedik. Sevgi Bayrağı kaldığı yerden devam etmekte. Yalnız biz bu Türk bayrağını mevcut Cumhurbaşkanına değil Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine Anıtkabir’e götüreceğiz." 
Daha sonra Sevgi Bayrağı iki bisitletci tarafından kortej eşliğinde taşınmaya başladı. Bayrağı taşıyacak iki bisitletci Soma'daki maden kazası nedeniyle kollarına siyah kurdele taktı. 

YK(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)