SAMSUN Cumhuriyet Başsavcısı iken HSYK'nın son kararnamesiyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Ali Yeldan, "Yargı için, adalet için ne zaman nerede, ne görev verilirse kaçınmadım. Bundan sonra da kaçınmayacağım" dedi.
HSYK kararnamesiyle, 2.5 yıldır görev yaptığı Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Adana Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan evli 2 çocuk babası Ali Yeldan, Samsun'da görev yaptığı süre içerisinde yargının etkin, verimli ve güvenli bir şekilde hizmet vermesini sağlamaya çalıştığını belirtti. Başsavcı Yeldan şunları söyledi:
"Bu kapsamda yeni Samsun Adliye binasını hizmete hazırladık. Yine Samsun'umuzda adalet, özgürlük ve güvenlik dengesini en iyi şekilde kurmaya çalıştık. Samsun adli hizmetler bakımından etkin soruşturma ve diğer hususlarla ilgili olarak ülkemizde örnek uygulamaların ilk yapıldığı bir il oldu. Yargı için, adalet için, ne zaman, nerede ne görev verilirse kaçınmadım. Bundan sonra da kaçınmayacağım." 
Başsavcı Ali Yeldan, yeni görev yeri olan Adana için ise, "Adana adliyesinin alt yapı sorunlarıyla ilgili devam eden çalışmaları hızla tamamlayacağız. Güven veren, hukuk şemsiyesinin herkesi kapsadığı, etkili bir yargı mekanizmasının oluşması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.