İsmail AKDUMAN-Hakan ÇELİKBAŞ-İlker AKTAŞ/SAMSUN,() - SAMSUN'da 1 Mayıs Emek ve Danayışma Bayramı kutlamaları için sendika temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak bayram kutlamaları için toplanan gruplar, halay çekip eğlendi. 
Samsun'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamaları bu sabah çeşitli sendika temsilcilerinin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Buradaki törenin ardından sendika temsilcileri İlkadım İlçesi İstasyon Mahallesi Ray Apartmanı önünden başlayacak yürüyüş için anıttan ayrıldı.
Bazı gruplar da toplantı yerine hareket etmeden önce İstiklal Caddesi üzerindeki dernek binalarının önünde biraraya geldi.Arkadaşlarının gelmesini bekleyen gruplar, bu sırada halaylar çekip eğlendi. Pankart ve dövizlerini hazırlayan gruplar geniş güvenlik önlemleri altında İstiklal Caddesi'nde toplandı. 
İŞÇİLER ÇALIŞTI, GRUPLAR BAYRAM KUTLADI
Büyükşehir Belediyesi tarafından trafiğe kapatılarak 'Cadde AVM' haline getirilecek olan İstiklal Caddesi üzerinde işçiler bir yandan çalışırken çeşitli sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı coşkusunu tulum, kemençe eşliğinde halay çekerek yaşadı.
Bir çocuk ise Gezi olaylarında başına isabet eden biber gazı fişeği sonucunda hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın fotoğrafı ile bir ekmeği taşıyarak kutlamalara katıldı. Bir genç kız ise giydiği 'Charlie Chaplin' kıyafetiyle ilgi odağı oldu. İstiklal Caddesi'nde toplanan gruplar, daha sonra yürüyüşün başlayacağı İstasyon Mahallesi'ndeki Ray Apartmanı önüne hareket etti.

(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)