İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN bir grup genç Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk’ün "Kadınlı-erkekli horon haramdır" sözlerini protesto ederek, İstiklal Caddesi'nde basın açıklaması yapıp, kadınlı erkekli horon tepti.
Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk’ün, memleketi Trabzon’un Şalpazarı İlçesi’nde düzenlenen 195’inci Sis Dağı Yayla Şenliği’nde yaptığı "Kadınlı-erkekli horon haramdır" açıklamasında bulunmuştu. Bunu protesto eden Samsun Halkevleri üyeleri protesto gösterisi yaptı. Protestocular adına yapılan açıklamayı okuyan Neslihan Cihan, şöyle dedi:
"AKP hükümeti 12 yıllık iktidarı boyunca gerici ve kadın düşmanı politikalarıyla gericiliği, cinsiyetçiliği meşrulaştırmayı çalışmaktadır. En son Bülent Arınç’ın ‘Kadın iffetli olacak, herkesin içinde kahkaha atmayacak’ sözlerinin üzerinden çok geçmeden Arınç’ın izinden giden Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, ‘Yanınızdaki kardeşiniz bile olsa kadınlı erkekli el ele tutuşup horon oynayamazsınız’ ifadelerini kullandı. Kadının ne giyeceğinden, kaç çocuk doğuracağına, sokakta nasıl gezeceğinden, kahkahasına kadar kadın üzerinde tahakküm kurmaya çalışan bu gerici, sapık zihniyet, binlerce yıldır bu topraklarda kadın ve erkeğin yan yana omuz omuza oynadığı horonundan, halayından bile rahatsızlık duymaktadır."
İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi'nde yapılan basın açıklamasının ardından grup, Kazım Koyuncu’nun şarkıları eşliğinde kadınlı erkekli horon tepti. Yoldan geçenler de protestoculara alkışlarıyla destek verdi.

FOTOĞRAFLI