SAMSUN'da ağlarına 22 kofana takılan balıkçıların yüzü güldü. Kofananın uzun zamandır görülmediğini belirten 46 yaşındaki balıkçı Yıldıray Çağlayan, "Bu, balığın generali, denizin paşasıdır" dedi.
Karadeniz'de palamut yakalamak için serilen ağlara 22 kofana takıldı. Emir Balıkçılık tarafından yakalanan kofanalar, kilosu 60 liradan tezgahtaki yerini aldı. Kofananın lüferin büyüğü olduğunu söyleyen balıkçı Yıldıray Çağlayan, "Kofana yaklaşık 10 yıldır görünmeyen bir balıktı. Denizlerde çok nadir çıkan bir balık. O da bize denk geldi, şanslıyız. Palamut sürüsüne ağ sermiştik. Ağı topladığımızda içinden 22 adet kofana çıktı. Onları da 3 şubemizde satışa çıkardık. Ağırlıkları ortalama 5 kilo üzerinde ve 80 santim uzunluğunda" dedi.
Kofanaların nesli tükenmek üzere olan balıklar arasında olduğunu vurgulayan Çağlayan, "Bu nedenle avlama yasağı koyulmuştu. Yasağın faydasını görmüş olduk. Kofana çok lezzetli bir balıktır. Bu, balığın generali, denizin paşasıdır. İnşallah bundan sonra da çıkmaya devam eder. Tezgahta asılı olan kofanaları görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor" diye konuştu.