SAMSUN'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle klasik otomobiller şehir turu attı. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, "Soma'daki facia nedeniyle bu yıl biraz buruk geçti. Ama dernek olarak bundan sonraki ulusal bayramları coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz" dedi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında klasik otomobil turu yapıldı. Çok sayıda klasik otomobil, vatandaşların beğenisine sunuldu. Bir alışveriş merkezinin otoparkında toplanan otomobiller, meraklıları tarafından dikkatle incelendi. Daha sonra klasik otomobillerle yapılan şehir turu ile Samsun halkı selamlandı. Etkinlik hakkında bilgi veren İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, 19 Mayıs 1919'un 95'inci yılı kutlamaları bünyesinde Samsun'da bulunduklarını belirtti.
50 otomobil ve 150 kişilik kafileyle İstanbul'dan 17 Mayıs'ta yola çıktıklarını ifade eden Serkan Okay, "1 gece Çorum'da konakladıktan sonra bugün Samsun'dayız. Aslında bizim için buruk bir yolculuktu. Soma'daki maden faciasında kaybettiğimiz işçilerimiz bizi çok üzdü. Buradan hayatını kaybeden işçilerimizin ailelerine, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Cumhuriyetin değerlerini gelecek nesillere aktarmak adına 19 Mayıs'ta Samsun'da bulunmak istedik. Bugün bir şehir turu ile birlikte 19 Mayıs'ın önemine dikkat çektik. Çünkü Kurtuluş Savaşı'nın mücadelesinin başladığı yerdi Samsun. Samsun'daki çeşitli tarihi noktalarda ziyaretlerimiz oldu. Samsun'da bulunmak bize çok büyük gurur verdi" dedi.

İA(MS/AK)(FOTOĞRAFLI)