İlker AKTAŞ/ SAMSUN, () - DENİZCİLİK ve Kabotaj Bayramı'nın 88'inci yıl dönümü Samsun'da düzenlenen törenle kutlandı. Törende Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk denize çelenk bıraktı.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 88'inci yıl dönümü Samsun'da düzenlenen törenle kutlandı. Samsunum 1 Gemisi'nde düzenlenen programda konuşan Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal, "Denizler, ülkelerin güvenliği ve refahı için vazgeçilmez öneme sahiptir. Nitekim, denizleri iyi kullanan ülkelerin, diğerlerine göre çok daha güçlü, çok daha refah içinde oldukları görülmektedir. Türk denizcilik tarihi, dünya denizcilik tarihi kadar eskiye dayanır. Yaklaşık bin yıllık bir deniz kültürü ve mirasına sahip Türk milleti, bu süreçte çok büyük denizciler yetiştirip, denizcilikte çok önemli başarılar elde etmiş ve adını, tarihe yazdırma başarısı göstermiştir" dedi.
Aydın Ünal'ın konuşmasının ardından Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk tarafından görevleri uğruna hayatlarını kaybeden deniz şehitlerinin anısına denize çelenk bırakıldı. Yelken Kulüp rıhtımına yanaşan Samsunum 1 Gemisi, Kalkanca Mehteran Takımı tarafından karşılandı. Büyükşehir Belediyesi Erkek Horon ekibinin dans gösterilerinin ardından tören sona erdi. 

FOTOĞRAFLI