SAMSUN Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, ilkokul öğrencilerine 'girişimcilik' konusunda eğitim verildi. Kurul Başkanı Hatice Gülay Atik, 1,5 ay önce başlayan proje kapsamında 6 bin ilkokul ve lise öğrencisine eğitim verileceğini söyledi.
İlkadım İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 'Adam olacak çocuk' projesi başlatıldı. 17 Kasım’da başlayan proje kapsamında Arıburnu İlkokulu’nda 4’üncü sınıf öğrencilerine ‘Girişimcilik’ konusunda eğitim verildi. Yaklaşık 1 saat süren eğitimde STSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Gülay Atik öğrencilere, girişimcinin özelliklerini anlattı. Projenin pilot bölge olarak İlkadım İlçesinde uygulandığını belirten Atik şunları söyledi:
"Projemiz kapsamında 16 ilkokul ve 7 meslek lisesine toplam 6 bin öğrenciye girişimcilikle ilgili eğitim vereceğiz. Amacımız farkındalık yaratmak, girişimcilik konusunda kulaklarına kar suyu kaçırmak, dikkatlerini çekmek, gelecek planlarına dahil olmak. Yurt dışında yapılan çalışmalarda da görüyoruz ki, bu konuda ne kadar erken yaşta eğitim verilirse o kadar faydalı oluyor. Biz de Türkiye'de öğrencileri kapsayan en geniş kapsamlı girişimcilik eğitimi çalışmasını Samsun'da başlattık."
Projenin Mayıs ayı sonunda tamamlanacağı bildirildi.