Yaprak KOÇER/ SAMSUN, () - SAMSUN’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Soma'daki maden faciası nedeniyle buruk geçti. 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları saat 08.30'da Atatürk Anıtı önünde başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ve iki izci ile birlikte anıta çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Sağanak yağmur nedeniyle programa katılanlar şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalıştı. Törene katılanlara üzerinde 'Soma'lı kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz' yazılı siyah kokart dağıtıldı. 
Törende konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin kuruluşuna giden yolda kurtuluş savaşını başlatmak için ilk adımı Samsun'dan attığını söyleyerek, "Bizler bu bayramımızı her zaman en içten duygu ve temennilerle coşkulu bir şekilde kutluyorduk. Bugün bu kutlamamız acı. 13 Mayıs'ta Manisa'nın Soma İlçesi'nde maden işçilerimizin hayatlarını kaybetmesi ülkemizi büyük bir yasa boğmuştur. Bu elim kaza sonucunda hayatını kaybeden birçok vatandaşımızın ve onları evlerinde bekleyen gençlerimiz ve yavrularımız maalesef bu bayramı kutlayamıyorlar. Türk ulusunun acılı bir günü olmasına rağmen kutlamayı bir borç biliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk mücadelesini bu şehirden başlatırken attığı ilk adımda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda büyük bir mücadele göstermiştir. İnşallah bir daha böyle bir acı yaşamadan daha güzel günlerde bayramlarımızı coşkulu kutlama arzusu içerisindeyiz" dedi.  
Çelenk törenine Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sporcular ve gençler katıldı. 

YK(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)