SAMSUN Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü'ne son bir yılda şiddet mağduru 2 bin 57 kadın ve 42 erkeğin başvurduğunu söyledi. 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, kentte bulunan Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yıldırım, merkez sayesinde, şiddete uğrayanın hizmet alması için farklı birimlere yönlendirilmesi yerine tek kapıdan hizmet alması esasıyla çalışıldığını söyledi. İl Müdürü Yıldırım, "Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürülğü tarafından 2013 yılında toplam 2 bin 164 kişiye hizmet verilmiştir. Hizmet verilen kişilerden 2 bin 57 kadın ile 42 erkek şiddet mağdurudur. 65 kişi ise şiddet uygulayan kişilerdir" dedi.
Merkeze başvuran kişilerin aynı anda birden fazla şiddete maruz kalabilmiş olduğunu söyleyen İl Müdürü Murat Yıldırım, "Başvuruda bulunan 697 kişi fiziksel şiddete, 629 kişi sözel şiddete, 435 kişi psikolojik şiddete, 276 kişi ekonomik şiddete ve 62 kişi ise diğer şiddet türlerine maruz kalmıştır" diye konuştu.