SAMSUN Valisi Hüseyin Aksoy, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gazetecilerle bir araya geldi. Aksoy, "Basın camiasında yer alan arkadaşlarımız gece gündüz, kar kış demeden eğer bir yerde bir haber varsa onun peşinde koşan ve birçok fedakarlıkta bulunan insanlardır" dedi.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sevgi Kafe'de kahvaltı düzenleyen Vali Hüseyin Aksoy, çok sayıda basın mensubunu ağırladı. Burada konuşan Vali Aksoy, "Basın halkın haber alma özgürlüğünün gerçekleşmesi adına önemli görev ifade eden kurumlarımızdan birisidir. Kamuoyunun oluşmasında, toplumsal sorunların ortaya konmasında ve bunlara çözüm üretilmesinde basının önemli rolü var" dedi.
Vali Aksoy, basın camiasında yer alan kişilerin gece gündüz, kar kış demeden çalıştığını ifade etti. Vali Hüseyin Aksoy, "Siz gazeteciler, eğer bir yerde bir haber varsa onun peşinde koşan ve bu anlamda birçok fedakarlıkta bulunan meslek grubuna dahil olan insanlarsınız. Samsun gerek yaygın basının taşra ayağında, gerekse de yerel basının oluşmasında çok önemli birikime sahip. Böylesine önemli bir ilde görev yapan siz değerli arkadaşlarımızın çalışmaları ile ortaya koydukları haberler de oldukça önemli ve anlamlı. Ben basın mensubu arkadaşlarımızın kamu hizmeti yaptığını düşünüyorum. Gösterdiğiniz ilgiye, bu güne kadar yaptığınız çalışmalara il Valisi olarak teşekkür ediyorum" diye konuştu.