Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN Büyükşehir Belediyesi tarafından Sahil Yolu Projesi kapsamında Bandırma Plajı ile Yörükler Beldesi arasındaki 17 kilometrelik sahil kesiminde başlatılan çalışmaların durdurulması için 3 meslek odası Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.
Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası'nın Samsun Şube temsilcileri tarafından yol yapım çalışmalarının durdurulması talebiyle Samsun Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunuldu. Yol yapım çalışmalarının bir kısmının imar planında yer almadığı bir kısmının ise mevcut imar planında belirtildiği şekliyle yapılmadığı iddia edildi. Başvuru sonrasında Samsun’da bulunan 18 sivil toplum örgütünün temsilcileri Bölge İdare Mahkemesi önünde ortak basın açıklaması yaptı.
HİÇBİR YASAL MEVZUATA UYMUYOR
Samsun Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu, yapımı devam eden sahil yolunun tamamlanması halinde sahilin talan edilmiş olacağını belirterek, "Bitirilirse ekolojik denge bozulmuş ve geri dönüşü mümkün olmayan bir doğa katliamı yaşanmış olacak. Yapılmakta olan araç yolu tamamıyla hukuksuz ve gayri resmidir. Hiçbir yasal mevzuata uymamakta, idari olarak keyfi işlem ve eylemlere dayanmaktadır" dedi.
Yapılmakta olan sahil yolunun kıyı kanunu ve çevre kanununa aykırı olduğunu da ileri süren İshak Memişoğlu, "Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Kamu yararı taşımamaktadır. Sahil yolunun yapılması halinde Samsun halkının sahilden yararlanma hakkı elinden alınmış olacak. Ramsar listesine dahil olan kuş cenneti ve su basar ormanları etkilenecek" diye konuştu.

YK(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)