İlker AKTAŞ / SAMSUN, () - SAMSUN'da, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde yaşamını yitirenleri anmak için Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından depremin meydana geliş saati olan 03.02'de tatbikat gerçekleştirdi.
Depremin meydana geliş saati olan 03.02'de başlayan tatbikat öncesinde depremde yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tatbikatta ilk olarak deprem ikazı verilirken, 42 arama kurtarma personeli, senaryo gereği 14 AFAD aracı ile evlerinden alınarak deprem alanına götürüldü. Enkaz altında kalan 4 kişi, cihaz ve arama kurtarma köpekleri ile arandı. Yaralı oldukları anlaşılan depremzedeler, bulundukları yerlerden çıkartılarak tedavi için hastaneye götürüldü. 
17 Ağustos 1999 depremin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen acısının ilk günkü tazeliğini koruduğunu ifade eden AFAD Müdürü Erkan Koparmal şunları söyledi:
"Türkiye'de 1999 yılında Gölcük ve Düzce merkezli yaşanan depremlerin ardından Afyonkarahisar, Tunceli, Bingöl ve Van'da yıkıcı depremler yaşandı. Depremler önümüzdeki yıllarda da ülke topraklarımızda yaşanmaya devam edecektir. Bu nedenle deprem başta olmak üzere sel, yangın ve benzeri afet ve acil durumlarla yaşamaya alışmalı, afetlerin olumsuz etkilerinden korunacak şekilde yaşam alanlarımızı oluşturmaya gayret etmeliyiz."
FOTOĞRAFLI