Teslime TOSUN/ANTALYA, () - ANTALYA'da 6 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu belden aşağısı felç kalan şampiyon yüzücü 24 yaşındaki Musa Burak A., polis memuru babası İ.A.'ya tepkisi nedeniyle adını ve soyadını değiştirmek için dava açtı.
2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası belden aşağısı felç olan madalyalı şampiyon yüzücü Musa Burak A., adının ve soyadının değiştirilmesi istemiyle Antalya 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Genç yüzücü, dava dilekçesinde polis memuru babası İ.A'ya ağır eleştirilerde bulundu. Babasının Almanya'da kök hücre tedavisi için toplanan yardım paralarıyla kendisine şaşaalı düğün yaparak ikinci kez evlendiğini, bu paralarla gününü gün ederek hayatını sürdürdüğünü öne süren Musa Burak A., şunları kaydetti:
"Kök hücre tedavisi ile ayağa kalkma ihtimalim olmasına rağmen, bu paraları iyileşmem için harcaması gerekirken, beni ve annemi bir başımıza terk ederek gitmiştir. Bu bahse konu olayları gerek tanıklarımla, gerek belgelerle ispatlayabileceğim. Bu sebeble nüfus kayıtlarında mevcut bulunan Musa Burak A. ismimin 'Burak T.' olarak tashihi ve nüfus kaydımın annemin nüfus kütüğüne kayıt edilmesine karar verilmesini arz ve dava ederim."
Annesi A.T. ile Uncalı Mahallesi'ndeki evlerinde tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Musa Burak A., daha önce şikayeti üzerine iddialarıyla ilgili yapılan soruşturmada savcılığın babası hakkında delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verdiğini kaydetti.
Oğlunun yardım paralarını alıp gitmekle suçlanan İ.A. ise hakkındaki iddialara, “Oğlumun akli melekeleri yerinde değil. Ne konuştuğunu bilmiyor. Terbiyesizliktir bu. 3 yıl onu ayağa kaldırmak için bekledim. Onun için İstanbul'a geldim ben. 17 bankadan borç aldım" diye yanıt verdi.
Musa Burak A.'nın adı ve soyadının değiştirilmesi istemiyle ilgili dava ise önümüzdeki günlerde görülecek.

TT(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)