Fatih TURAN/ŞALPAZARI (Trabzon), () - TRABZON’un Şalpazarı İlçesi'nde 24. Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Şenliği düzenlendi. Şenliğe yöresel kıyafetleriyle katılan kadınlar renkli görüntüler yaşanmasaına neden oldu.
Şenliğe katılmak üzere ilçeye gelen vatandaşlar, acısu adı verilen maden suyundan içebilmek için uzun kuyruklar oluştururken, birçok kişi ise güzel havanın tadını çıkararak piknik yaptı. Yöresel sanatçıların da sahne aldığı şenlikte binlerce kişi saatlerce kemençe, davul ve zurna eşliğinde horon oynayarak eğlendi. Yöresel giysili kızlar ise yerli ve yabancı fotoğrafçıların ilgi odağı oldu.
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, yöredeki şenliklerin turizmin gelişmesine katkı sağlayacak bir yapıya kavuşturulacağını belirterek, "Bahar bayramı şenlikleri ilçemizde heyecanla ve coşkuyla kutlanmaktadır. Tüm halkımızın bahar bayramını kutluyorum. Bölgemizdeki bu kültürü amacına uygun hale getirip gerçek anlamda kültür, turizm ve ekonomiye katkı yapmasını sağlamak için belediyemiz bundan sonra inisiyatif kullanacaktır" dedi.
Şenliğe katılmak için alana gelen binlerce aracın uzun kuyruklar oluşturması ve otopark konusunda sıkıntılar yaşaması dikkat çekti.

FT(TM/SS) (FOTOĞRAFLI)