İSTANBUL, () SABANCI Üniversitesi Onursal Başkanı merhum Sakıp Sabancı’nın vasiyeti üzerine verilen ve bu yıl 9. kez düzenlenen "Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü", 13 Mayıs Salı akşamı, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak.

Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenen, Türk ve İslam Sanatı, Türkiye’nin tarihi, ekonomisi, sosyolojisi gibi alanlarda verilen ödülün bu seneki araştırma konusu "Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" olarak belirlendi.
Ödül konusunun belirlenmesinde, Türkiye’nin; ekonomik, siyasi ve toplumsal hayatta cinsiyet eşitsizliğini azaltmaya yönelik önemli çabalara ve ilerlemelere rağmen, birçok standart açısından bu hedeflerinin gerisinde kalmasının etkili olduğu bildirildi.

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Rektör A. Nihat Berker’in evsahipliğinde gerçekleşecek törende, uluslararası alanda tanınan yerli ve yabancı uzmanlardan oluşan jüri adına Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu Direktörü Sibel Irzık söz alacak. Jüri özel ödülü de bu yıl üçüncü defa sahibini bulacak.