Nedim KOVAN/PERŞEMBE(Ordu), () - ORDU'nun 'Sakin şehir' unvanlı ilçesi Perşembe İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Kemal Bahtiyar, İlçe Mezarlığı'ndan çok sayıda ağaç kesildiğini belirterek, "Bir ağaç katliamı yapılmış. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
'Sakin şehir' unvanı bulunan Perşembe İlçesi'nde 30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığını kazanan Ak Partili Kemal Bahtiyar, 1 yıl önce Kaleyaka Mahallesi'nde bulunan İlçe Mezarlığı'nda onlarca çam ve akasya ağacının kesildiğini ileri sürdü. Eski başkan Selami Çarkçı döneminde kesilen ağaçların belediyenin kamyonlarıyla taşındığını iddia eden Kemal Bahtiyar, belediye avukatları aracılığıyla iddialarını savcılığa taşıyacağını söyledi. Yaklaşık 700 mezarın olduğu mezarlıktaki ağaçların ne olduğunu bilemediklerini ifade eden Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, şöyle konuştu:
"Burada ağaç katliamı yapılmış. Çok sayıda ağaç kesilmiş. Yaptığımız inceleme ve araştırmada, bizden önceki dönemde bu ağaçlar belediyenin kamyonları ile taşınmış. Belediyenin şoförlerini çağırdım ve sordum; 'Evet biz taşıdık' dediler. Konuyla ilgili gerekli evraklar hazırlandıktan sonra avukatımız Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaktır. Belediyede kesilen ağaçlarla ilgili birşey yok. Araştırıyoruz bunu. Bir kuruşluk gelir yok. Ağaçla ilgili belediyemize 1 kuruş girmemiştir. Burada kesilen ağaçlar ne kadardır, onların araştırmasını yapacağız." 
ESKİ BAŞKAN ÇARKÇI: BİZİM AĞAÇLA İLGİMİZ YOK
Geçen 30 Mart seçimlerinde Ak Parti'den aday gösterilmeyince partisinden de istifa eden eski Belediye Başkanı Selami Çarkçı ise Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar'ın iddialarının doğru olmadığını savundu. Belediye olarak mezarlıkta ağaç kesmediklerini, bu konuda talimat da vermediğini savunan Çarkçı, "Belediye olarak ağaç kesmedik. Ben mezarlığa bile gitmedim. Bizim ağaçla ilgimiz yok" dedi.

FOTOĞRAFLI