Nedim KOVAN/PERŞEMBE (Ordu), () - ORDU'nun 'Sakin şehir' (Cittaslow) unvanlı ilçesi Perşembe'nin Kaymakamı Ahmet Arık, 7 ay önce Karayolları tarafından yapılan yaya üst geçidinin kaldırılmasını istedi. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda "Perşembe İlçemiz'deki yaya üst geçidini vatandaş istemiyor, kullanılmayan üst geçit atıl vaziyette. Burası sökülerek başka yere taşınsın" diyen Kaymakam Arık'a, Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Allah korusun kaza olursa 'Üst geçidimiz söküldü sorumlular hesap versin' denilebilir. Halkın tekrar bir görüşünü alalım, öyle karar verelim" karşılığını verdi.
Ordu'nun 32 bin 100 nüfuslu Perşembe İlçesi'ne Karayolları tarafından 7 ay önce yaya üst geçit yapıldı. Üst geçidi kullanmayarak altından geçmeye devam eden vatandaşlar, Kaymakamlığa buranın kaldırılmasını talep etti. Kaymakam Ahmet Arık'ta Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuyu gündeme taşıdı. Kaymakam Arık, Vali Balkanlıoğlu'na, "Perşembe ilçemizdeki yaya üst geçidi vatandaş istemiyor, kullanılmayan üst geçit atıl vaziyette. Burası sökülerek başka yere taşınsın" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan da Ordu'nun Eskipazar Mahallesi'nde yeni okul yapıldığını ve bu bölgedeki üst geçit ihtiyacının buradaki üst geçidin sökülerek taşınmasıyla giderilmesini talep etti. Vali Balkanlıoğlu, "Allah korusun kaza olursa 'Üst geçidimiz söküldü sorumlular hesap versin' denilebilir. Sonuçta kullanılmıyorsa oradan da atılsa değerlendirmek lazım. Kaymakam bey halkın tekrar bir görüşünü alalım öyle karar verelim" diye cevap verdi.
BELEDİYE BAŞKANI BAHTİYAR: GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ YARATIYOR
Perşembe Belediye Başkanı AK Partili Kemal Bahtiyar'da İlçe Kaymakamı Ahmet Arık'ın, "Üst geçit sökülsün" talebine destek verdi. Karadeniz Sahil Yolu'nun yapılmasıyla Perşembe İlçesi'ndeki araç yoğunluğunun azaldığını, bu nedenle yaya nüfusunun da az olduğuna dikkat çeken Başkan Bahtiyar, "Burası sakin şehir. Kaymakamımızın görüşüne katılıyorum. Üst geçit yapıldığından beri kullanılmıyor. Burada bir görüntü kirliliği yapıyor. Üst geçidimiz gösterişsiz. Bu zamanında yapılan bir yanlışlık. Bu üst geçit yapılmadan halka sorulmalıydı ve görüşü alınmalıydı. Burası yaşanacak güzel bir ilçe, fakat bu üst geçit gerçekten görüntü kirliliği. Zaten ben de kaldırılmasıyla ilgili karayollarına yazı yazacaktım" dedi.
Üst geçidin bulunduğu bölgede balıkçılık yapan 29 yaşındaki Tarık Arslantürk, üst geçidin kullanılmadığını belirterek, "Şu an burayı kullanan yok. Kamerayı koyun gün boyu üst geçidi kullananın sayısı 5'i geçmez. Geçende fotoğraf çekmek ve merakından geçiyor. Yaşlılar için uygun değil, sökülüp başka yere götürülsün" dedi.

FOTOĞRAFLI