Zafer TOKUŞ/ ADAPAZARI(Sakarya), ()- SAKARYA'nın merkez Erenler İlçe Belediyesi'nin Ramazan ayı nedeniyle İstanbul'da teknede boğaz turuyla yaklaşık 150 kişiye iftar vermesi, "İsrail Gazze'ye saldılırken bu kadar gösterişe ne gerek vardı?"  tartışmasına neden oldu. Belediye başkanı AK Partili Cavit Öztürk, "Kişi başına 50 lira ödendi" diye açıklama yaptı.
Erenler Belediyesi geleneksel personel iftar programını hafta sonu İstanbul'da Boğaz'da teknede gezinti ile gerçekleştirdi. İftar yemeğine belediye personeli belediye meclis üyeleri, gazeteciler olmak üzere yaklaşık 150 kişi katıldı. Beylerbeyi İskelesi'nden başlayan iftar programında, Osmanlı dönemindeki Ramazan kültürü tarihçi yazar Osman Filizler tarafından, boğazın eşsiz güzellikleri, Dolmabahçe, Çırağan Sarayı, Mecidiye Camii, Anadolu ve Rumeli Hisarı, hem Avrupa hem Anadolu yakasında birçok tarihi mekan tarihçeleri birlikte anlatıldı. Davetliler daha sonra teknede iftarlarını açtı.
Erenler Belediye  Başkanı Cavit Öztürk yemek sırasında yaptığı açıklamada, bu organizasyonun 'Şaşaalı bir program' olarak algılamamasını isterken şöyle dedi:
"Son derece uygun şartlarda dopdolu bir bir iftar yemeği düzenledik. 10 yılda bir böyle bir şey düzenlemişiz ki personelim bunu haketti. Feda olsun. Personelimiz ile yapacağımız daha çok hizmet ve projelerimiz var. Onların da iş stresinden uzaklaşıp motivasyona da ihtiyacı var. Katılımdan da görüyorum ki sizler burada olmaktan oldukça mutlusunuz. Bu akşam burada ki mutluluğu görmek bana yetti."
Başkan Öztürk Sakarya'da ilk kez bir belediyenin boğazda teknede yaklaşık 150 kişiye iftar vermesiyle ilgili olarak, "İsrail Gazze'ye saldılırken bu kadar gösterişe ne gerek vardı?" tepkilerine Twitter hesabından iftarda kişi başına ödenecek rakamın 50 lira olduğunu yazarak yanıt verdi.
Belediye Başkanı Öztürk'ün iftarın verildiği tekneye  "İsrail'in Gazze'ye yapılan saldırıya tepki gösteren 'Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namuzsuzluktur" yazılı pankart astırdığı görüldü.

FOTOĞRAFLI