HAVA sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağış olmaması, Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'nde bulunan Kanlı Göl'ün de kurumasına neden oldu. Üzeri nilüferlerle kaplı olduğu için geçen yıl Nilüfer Şenlikleri'nin de yapıldığı göl alanında çok küçük su birikintisi kalırken, burada yaşayan on civarındaki balık türü de yok oldu. 
Kaynarca ilçesinin Başoğlu Köyü sınırları içinde Karadeniz sahiline yakın Karaboğaz mevki.inde Acarlar longozuna yaklaşık 5 kilometre uzaklıkla bulunan 20 hektarlık alanı kaplayan gölün kuruması büyük üzüntü yarattı. İçinde bir zamanlar onlarca çeşit balığın yaşadığı, sandal gezintilerinin yapılabildiği Kanlı Göl, son iki yıldır yeterli yağış olmaması nedeniyle yavaş yavaş çekildi ve şu anda küçük bir su birikintisine dönüştü. Gölün bulunduğu alanda şimdi, bir yerden bir yere yürüyerek geçilebiliyor.
'İLK DEFA KIŞ ORTASINDA KURUDU
Yaklaşık bir yıl önce yapılan ölçümlerde yer yer 5 metre derinliğe ulaştığı belirlenen gölün bu hale gelmesi bölgede yaşayan köylüleri büyük üzüntüye sevketti. Başoğlu Köyü sakinlerinden Ali Galip, gölün yeterli yağmur ve kar yağmaması nedeniyle kuruduğunu belirterek,  "Biz burada her sene balık tutuyorduk. Şimdi ise gölün halini görüyorsunuz. Göl ilk defa kış ortasında kurudu. Allah yazın sonumuzu hayır etsin" diyerek endişesini dile getirdi. 
Bir zamanlar çevre illerden buraya balık tutmaya gelenler de gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşıyorlar. Kanlı Gölde yaşayan balıklar da suların çekilmesi ile birlikte yok oldu. Bölgede evlerin bahçesinde bulunan tulumbalardan da artık su çekilemiyor.
Kaynarca ilçesinde turizme de büyük katkı sağlayan, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Kanlı Göl’de geçen yıl Nilüfer Şenlikleri yapılmış, müzik grubu Karmate konser vermişti.

SY(MB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)