ADAPAZARI (Sakarya), () - SAKARYA Büyükşehir Belediyesi İsrail'in Filistin'e askeri müdahalesine tepki olarak belediyeye bağlı tesislerde Coca Cola satışını yasakladı.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, belediyeye bağlı sosyal tesislerde Coca Cola markalı ürünlerin satışına izin vermeyeceklerini açkladı. Başkan Toçoğlu, "Gazze'nin yetimlerine, ümmetin mazlumlarına olan sorumluluğumuz çerçevesinde Coca Cola markalı ürün satışlarına asla izin vermeyeceğiz. Sakarya halkı mazlum Gazze'nin yanındadır. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın hassasiyeti doğrultusunda Coca Cola kullanmıyoruz. Rabbim bizi her zaman zulme karşı çıkan, mazlumlardan yana olan kullarından eylesin. Dün nasıl Bosna'nın yanındaysak, bugün de Gazze'nin yanındayız" dedi.
Öte yandan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya da yine sosyal medya hesaplarından kendi tesislerinde Coco Cola satmayacaklarını duyurdu.